DR’s generaldirektør: Udflytning skaber mere relevant indhold

Politisk pres har intet at gøre med udflytning af DR-arbejdspladser, der udelukkende flytter af hensyn til indholdet, siger DR’s generaldirektør.

Flere medarbejdere har fået valget mellem at flytte og en fyreseddel. (Foto: liselotte sabroe © Scanpix)

DR’s ledelse og bestyrelse har besluttet, at flere centrale redaktioner flytter fra DR Byen i København til Aarhus og Aalborg.

Udmeldingen kommer kun kort efter, at kulturminister Bertel Haarder (V) udtalte, at han gerne så DR flytte arbejdspladser ud af hovedstaden. De to ting hænger dog ikke sammen, forsikrer generaldirektør Marie Rørbye Rønn.

- Vi har ikke lavet den her plan af hensyn til politikere og deres ønsker, men fordi DR skal være relevant for hele den danske befolkning.

- Det handler om, at vi er godt forankret i hele landet, at vi kan komme rundt og finde og udfolde historier i hele landet og dermed bevare relevansen for hele befolkningen, siger Maria Rørbye Rønn.

Hele DR Sporten og DR Vejret flytter til Aarhus, og desuden flyttes magasinerne Kontant og Madmagasinet sammen med lignende redaktioner i Aarhus.

DR Sporten ryster man på hovedet. Her undrer man sig over, at man flytter en redaktion, der i forvejen er meget mobil og dækker mange begivenheder i Jylland.

På sigt vil licensbetalere opleve en forskel, forsikrer Maria Rørbye Rønn.

- Det er ikke sådan, man som seer oplever en fuldstændig markant forskel fra den ene dag til den anden. Men det betyder noget, hvor man er forankret. Jeg kommer selv meget til Vestjylland, og verden ser anderledes ud derfra i forhold til hovedstaden. Selvom sporten og vejret kommer rundt i dag, betydet det noget med en central placering i Aarhus. Der er kortere til hallerne, og der er kortere til Vesterhavet.

De senere år er Aarhus blevet udvidet med blandt andet en ny Velfærdsredaktion og en Børn – og ungeafdeling. Den succes vil man ifølge generaldirektøren bygge videre på.

Derfor får Aarhus ud over Vejret og Sporten også en ny udvidet kulturredaktion, og i Aalborg etableres et nyt center for ”innovativ formidling af videnskab og undervisning.”

Facebook
Twitter