'Du gør dig selv til offer': Pia Kjærsgaard langer ud efter Sofie Linde i tv-debat

DF-politikeren mener blandt andet, at Sofie Linde brugte sig selv for meget i den omtalte MeToo-tale.

Sofie Linde var vært ved 'Zulu Comedy Galla', der blev afholdt i Operaen i København onsdag i sidste uge. (Foto: Martin Sylvest © (c) Scanpix)

Den garvede DF-politiker Pia Kjærsgaard var ude med kritik af 'X Factor'-værten Sofie Linde, da de torsdag aften mødte hinanden i DR2-programmet 'Debatten', hvor der blev diskuteret ligestilling.

- Du gør dig selv til offer, lød det blandt andet fra Pia Kjærsgaard til Sofie Linde.

Bemærkningen kom efter, at Sofie Linde under sidste uges 'Zulu Comedy Galla' sagde, at hun som 18-årig i DR oplevede, at en magtfuld chef havde truet med at ødelægge hendes karriere, hvis ikke hun gav ham et blowjob.

- Jeg sagde nej. Jeg er ret sikker på, at du kigger på mig nu. Det gik jo meget godt alligevel, sagde Sofie Linde i Operaen, hvor hun var vært for showet.

Se videoklippet nedenfor, hvor Pia Kjærsgaard siger, at Sofie Linde gør sig selv til et offer.

Publikum sad i de efterfølgende sekunder måbende tilbage, inden de rejste sig og gav den populære tv-vært et langt, stående bifald.

Historien fik massiv medieomtale. Mange roste tv-værten for at fortælle sin historie. Men andre har også været kritiske overfor 30-årige Sofie Lindes MeToo-historie.

Nogle har kritiseret hende for ikke at nævne navnet på den omtalte chef, mens komikeren Uffe Holm var skuffet over, at Sofie Linde brugte 'Zulu Comedy Galla' til at "smide en bombe", som han mente lagde en dæmper på festen. Han uddybede i går sin kritik i Aftenshowet.

Sofie Linde og Pia Kjærsgaard gæstede torsdag aften DR2-programmet 'Debatten', hvor temaet var ligestilling. (© dr)

'Frustrerende, at det handler om min troværdighed'

I 'Debatten' fortalte Sofie Linde, at hun synes, det var enormt frustrerende, at man ikke fokuserede på indholdet i hendes tale, men at det i stedet har handlet om hendes troværdighed.

- Jeg er overrasket over, hvordan det føles at stå og være den, der siger noget. Jeg er overrasket over, at debatten hele tiden forholder sig til min troværdighed.

- Vi har snakket ekstremt lidt om sexisme i det hele taget, om hvorvidt det findes. Jeg påstår, at det fandtes, da jeg var der - og jeg påstår, at der stadig er en grund til at fortælle de yngre generationer, at man godt må sige nej, sagde Sofie Linde i 'Debatten'.

Den 73-årige politiker Pia Kjærsgaard fra Dansk Folkeparti mener, at Sofie Linde gør sig selv til et offer. (Foto: søRen Bidstrup © (c) Scanpix)

Fra Pia Kjærsgaard lød kritikken i 'Debatten', at Sofie Linde brugte sig selv for meget i talen.

- Man må jo også have gjort sig nogle tanker, når man går op i et show, som er baseret på noget helt andet, end at man skal afsløre det, som du så afslørede, sagde Pia Kjærsgaard.

- Du gør dig selv til offer.

Den påstand afviste Sofie Linde.

- Nej, jeg gør ikke mig selv til offer, svarede Sofie Linde.

- Men jeg fortæller dig, hvordan det er at stå her, hvor jeg er.

Herefter fortalte Sofie Linde, hvordan der tidligere har været politiske emner på banen til 'Zulu Comedy Galla'.

- 'Comedy Galla' har altid haft tradition for, at værten går op og taler om et politisk emne. Sidste år var det krænkelseskultur. Forrige år handlede det om niqab-lovgivning. I år valgte jeg at tappe ind i, at det skal handle om feminisme, om ligeløn og at sexisme stadig findes.

Se klippet i videoen længere oppe.

Du kan ikke brokke dig bagefter

I sin tale til 'Zulu Comedy Galla' delte Sofie Linde ikke kun sin historie om sexchikane.

Her problematiserede hun, at kvinder tjener mindre end mænd, som hun eksemplificerede ved at fortælle, at hun ikke engang tjener det halve af, hvad 'X Factor'-dommer Thomas Blachman får for at føre spirende sangtalenter igennem en sæson af det glitrende underholdningsshow.

Det eksempel faldt heller ikke i god jord hos DF-politikeren.

- Nu ved man jo godt, at Blachmann ligesom er ikonet på 'X Factor'. Og du må jo et eller andet sted have været tilfreds med din løn, for du sagde jo ja tak og optrådte, og så brokkede du dig bagefter, lød det fra Pia Kjærsgaard.

Hertil svarede Sofie Linde:

- Det har været det skøre ved at føre en debat, der tager udgangspunkt i enkelte citater, som Ekstra Bladet og BT har valgt ud. Det var en afsluttende punchline i en længere svada, der handlede om, at der overordnet set ikke er ligeløn mellem mænd og kvinder.