'Du var den bedste': Legendarisk talkshow-vært takker af efter næsten 30 år

Han startede som forfatter på 'Saturday Night Live'. Nu har Conan O'Brien afholdt sit sidste talkshow.

De sidste 11 år har Conan O'Brien været vært på talkshowet, der bærer samme navn som ham selv. (Foto: Rich Fury © Scanpix)

Han startede som den nye dreng i klassen – en relativt ukendt forfatter uden erfaring som vært.

28 år senere siger han nu farvel, som den sidste af den gamle garde af amerikanske late night talkshow-værter på amerikansk tv.

Den legendariske vært Conan O'Brien afholdt nemlig sit sidste talkshow, da 'Conan' i går, torsdag, rullede over skærmene for sidste gang.

- Det er svært at tro, og det er svært at sige, at det her er vores sidste show, sagde han foran publikummet i Los Angeles ifølge The Hollywood Reporter.

Og selvom han startede som et ubeskrevet blad, og for mange stadig står i skyggen af værter som Jimmy Fallon og Jimmy Kimmel, hylder og lykønsker Hollywoods stjerner ham nu for hans karriere og betydning for talkshow-genren.

'Det er slutningen på en æra'

Conan O'Briens farvel har nemlig fået mange kendte komikere og skuespillere til at reagere på de sociale medier.

For eksempel hyldede den amerikanske skuespiller Lauren Lapkus, der er kendt for sine roller i 'Orange is the New Black' og 'Crashing', ham på Instagram.

- Som barn elskede jeg at blive længe oppe, så jeg kunne se 'Late Night with Conan O'Brien', og jeg drømte altid om at være med i showet. Det lykkedes et par gange, og det var så vildt, at ens drøm gik i opfyldelse. Det er slutningen på en æra.

Komikeren Bill Burr sender også rosende ord med på vejen.

- Jeg havde det så sjovt i 'Conan' gennem årene. Det er enden på en kæmpe æra i late nights historie. Du var den bedste, skriver den amerikanske komiker på Instagram.

Skuespilleren og komikeren Josh Gad har også kun pæne ord til overs for talkshowværten.

- Der er få, der er sikret en plads i comedys Hall of Fame, men Conan O'Brien er én af dem. Han har regeret og er lykkedes med alle de komiske bestræbelser, han har sat sig for at opnå. Selvom hans tid som vært er nået sin ende, er jeg sikker på, vi stadig har det bedste i vente. Masser af kærlighed.

John Cleese, der var med til at starte Monty Python, omtaler også O'Brien i postive vendinger.

- Tillykke til denne unge, sjove mand for sine 28 år i late night-programmer. En af mine absolutte favorit-talkshow-værter. Jeg ser frem til dit næste eventyr, min ven!

Men det er ikke kun sine komiske evner som vært, Conan O'Brien bliver rost for, men også sine menneskelige egenskaber.

- Conan O'Brien er altid sjov, venlig og ikke mindst fantastisk at tilbringe tid med. Måske fordi han er sjov, venlig og fantastisk. Og han er kun lige begyndt, skriver komikeren Bob Saget, der blandt andet er kendt fra 'Hænderne Fulde', på Twitter.

Fra Harvard-student til talkshow-kendis

Men selvom Conan O'Brien er en garvet herre og har været kendt især i USA i mange år, er det måske ikke sikkert, du ved, hvem han er. Og hans vej til succesen har da også været anderledes end mange andres.

Som færdigudklækket student fra Harvard begyndte han i slutningen af 1980'erne som forfatter på 'Saturday Night Live'. Efterfølgende blev han forfatter på 'The Simpsons' i de år, der af flere betegnes som den animerede sitcom-series gyldne æra.

Her skrev han nogle af de mest populære afsnit nogensinde. Eksempelvis 'Marge vs. the Monorail' og 'Homer goes to College'.

Og det var herefter, hans tid som talkshowvært startede.

I 2016 havde Conan O'Brien besøg af det danske band Lukas Graham i sit talkshow. (© 2016 tbs)

For selvom han aldrig havde optrådt som vært tidligere, var det ham, der blev udvalgt til at overtage stolen i talkshowet 'Late Night' efter den store David Letterman.

De næste 28 år brugte ham som vært på de tre talkshows 'Late Night', 'The Tonight Show' og showet med hans eget navn, 'Conan'.

Men selvom Conan O'Brien nu siger farvel til talkshow-genren, har vi ikke set det sidste til ham.

Fremover vil han nemlig lave et ugentlig program på HBO Max, og han fortsætter også sin podcast 'Conan O'Brien Needs a Friend'.

Facebook
Twitter