Duo modtager kongelig pris: Det er vildere end at spille på Orange Scene

Prismodtagende Den Sorte Skole er slet ikke vant til rød løber og kongelige skulderklap. Det var faktisk roligere at spille på Roskilde Festival, siger de.

Prismodtagerne Simon Dokkedal og Martin Højland fra Den Sorte Skole er ikke vant til rød løber og blitzende kameraer. (Foto: Oskar Westh-Madsen © dr)

I sommer spillede duoen Den Sorte Skole foran titusindvis af mennesker på Roskilde Festival – og det var naturligvis en fed oplevelse.

Men for den danske duo, der består af Simon Dokkedal og Martin Højland, har det faktisk været endnu vildere og en endnu mere uvant oplevelse at modtage Kronprinsparrets Kulturpris og de tilhørende 500.000 kroner.

Det gjorde de nemlig i aftes i forbindelse med prisshowet Kronprinsparrets Priser 2017, der foregik i Silkeborg.

- Det var mere roligt at spille på Orange Scene faktisk. Det her er egentlig lidt mere hysterisk – du så jo selv, hvor mange linser, der var her lige før, siger Martin Højland med henvisning til det inferno af pressefotografer, der stod klar til at forevige årets prismodtagere efter lørdagens show.

- Ja, vi er helt klart ikke vant til at stå i spotlyset. Men vi er virkelig beæret, supplerer makkeren Simon Dokkedal.

0:00

Mary kiggede forbi Amager

De er heller ikke vant til at få besøg af kronprinsesser i deres studie på Amager. Så det var to spændte og nervøse producere, der i sommer tog imod en helt særlig gæst på deres musikalske hjemmebane, nemlig kronprinsesse Mary.

Et besøg, der også blev foreviget på video til prisshowet, der i aftes blev sendt på DR1.

- Det var pænt spændende. Dagen før kom PET og tjekkede hele området. Det er jo ikke så tit, at man får en prinsesse på besøg. Det var rigtig hyggeligt, da vi først lige var landet i det, siger Simon Dokkedal.

- Ja, det var faktisk mere hyggeligt, end indslaget vidner om. Hun var der i 75 minutter, og vi snakkede om alt muligt. Det var meget tydeligt, at hun virkelig vidste, hvad vi lavede. For hun havde en masse spændende spørgsmål til den musik, vi bruger, tilføjer Martin Højland.

- Jeg var mere nervøs der, end jeg var i dag faktisk, fortsætter han.

- Pengene giver os arbejdsro

Og hvad skal de tilhørende 500.000 kroner så bruges til?

- Vi skal bruge pengene til vores fremtidige arbejde. Vi har en stor produktion på Det Kongelige Teater i maj, som vi arbejder os frem imod, lægger Simon Dokkedal ud og suppleres af sin makker:

- Pengene giver os mulighed for at få arbejdsro. Det er ingen hemmelighed, at det er svært at tjene mange penge på at lave musik i Danmark, hvis man ikke laver de store radiohits.

Vil du gerne høre mere til Den Sorte Skole – udover videoerne her i artiklen – kan du opleve duoen den 6. maj på Gamle Scene i Det Kongelige Teater næste år til et visuelt og musikalsk show. Billetterne sættes til salg på mandag.

Facebook
Twitter

Mere fra dr.dk