Dybbøl vandt slaget om ny DR-dramaserie

DR har valgt Ole Bornedals tv-serie om slaget ved Dybbøl i 1864 som sin kommende historiske dramaserie.

Det var et ikke-voldeligt slag mellem Ole Bornedal og Nordisk Film.

Men efter et længere udviklingsforløb, hvor Bornedals historiske dramaserie om slaget ved Dybbøl "1864" lå i tæt konkurrence med Nordisk Films serie "Herfra hvor verden går", har DR nu valgt slaget ved Dybbøl.

Serien skal dermed være DR's kommende store historiske dramaserie om det afgørende slag i 1864.

Penge fra Kulturministeriet

Kampen om at blive det nye store drama på DR kommer, efter DR i juni 2010 modtog en ekstraordinær bevilling fra Kulturministeren på 100 millioner. De penge skulle øremærkes til udvikling og produktion af en historisk dramaserie.

Instruktør Ole Bornedal ved endnu ikke helt, hvordan stemningen bliver i den nye serie, men han har gode ideer.

"1864 er det hele"

- Om det er en kærlighedsfilm, en krigsfilm, et drama - om den er poetisk, konkret, romantisk, intim, ekspressiv eller hårdtslående - det må guderne vide.Det tætteste, man kommer på et svar er sandsynligvis, at 1864 er det hele. Jeg har sjældent siddet med en fortælling, der var så rummelig. Jo mere jeg dykkede ned i den - jo mere forførende blev den, fordi den netop var så generøs, udtaler Bornedal i en pressemeddelelse.

1864 produceres af Miso Film i samarbejde med DR, og seriens samlede budget forventes at udgøre 150 millioner.

Det forventes at indspilningerne til 1864 serien, kan påbegyndes i sensommeren 2012, og at serien vil være klar til visning på DR i foråret 2014. Serien skrives og instrueres af Ole Bornedal.

FacebookTwitter