Dyrt at miste bibliotekets DVD

Pas godt på de bøger, spil og andet du låner på biblioteket. Mister du for eksempel en DVD kan erstatningsprisen ryge op omkring de 1.000 kr.

Pas godt på de bøger, spil og andet du låner på biblioteket.

Mister du for eksempel en DVD kan erstatningsprisen ryge op omkring de 1.000 kr. afhængigt af gebyrer, og det kommer bag på brugerne.

Men det er ikke fordi, bibliotekerne har fundet en skjult pengemaskine, beløbet afspejler de reelle udgifter i forbindelse med erstatningen af for eksempel den mistede DVD, fortæller bibliotekschef Lisbeth Christensen fra Horsens Bibliotek.

- Det er ikke noget bibliotekerne gør for at tjene penge, det er fordi, det er vores anskaffelsespris, som vi viderefakturerer, til den der har mistet materialet. For vi skal jo i givet fald ud og købe et nyt eksemplar, og vi giver altså nogle andre priser, end man gør i supermarkeder for eksempel, siger Lisbeth Christensen.

Høj indkøbspris

For hvor vi andre kan købe en Harry Potter-DVD i supermarkedet for 150-200 kroner, så skal biblioteket give omkring 700 kroner for den samme DVD, fordi biblioteket også skal betale for retten til at formidle filmen videre til en større kreds.

- Man betaler for det, man har lånt, ellers ville det betyde, at biblioteket skal ud og betale restbeløbet for den låner, der har mistet det. Men det er klart, det er aldrig sjovt at skulle ud og give store regninger til brugerne, det er slet ikke det, vi ønsker, siger bibliotekschef Lisbeth Christensen fra Horsens Bibliotek.