Efter anklager om voldtægt: Hollywood-stjerne fyret fra storfilm med Mads Mikkelsen

En række kvinder står frem og beskylder skuespiller Armie Hammer for voldtægt, manipulation og grænseoverskridende opførsel.

Skuespilleren Armie Hammer har den seneste tid været under alvorlige anklager om overgreb, hvilket har ført til, at han har trukket sig og er blevet fyret fra flere roller. (Foto: Rich Polk © 2019 Getty Images)

Når skuespiller Mads Mikkelsen skal indspille sin kommende film 'The Billion Dollar Spy', bliver det uden Hollywood-skuespilleren Armie Hammer som kollega.

34-årige Armie Hammer, som er kendt fra 'The Social Network' og Oscar-vinderen fra 2018, 'Call Me by Your Name', er nemlig blevet fyret fra koldkrigs-thrilleren.

Det sker kort efter, at han er blevet anklaget for voldtægt, skriver The Hollywood Reporter.

Anklager, der nu efterforskes af politiet i Los Angeles.

18. marts stod den 24-årige kvinde 'Effie' grædende frem i en video og beskyldte Armie Hammer for voldtægt og kontrol gennem deres fire år lange forhold.

- Jeg troede, han ville slå mig ihjel, siger hun ifølge CNN.

Armie Hammers advokat afviser anklagerne, som han kalder "uhyrlige" og siger, at forholdet var baseret på samtykke.

Fantasier om kannibalisme

Fyringen er seneste kulmination på et særdeles kaotisk år for Armie Hammer. Flere kvinder har anklaget ham for blandt andet grooming, vold, voldtægt og grænseoverskridende beskeder på sociale medier, der inkluderer fantasier om kannibalisme.

Armie Hammer slog igennem som skuespiller i 'The Social Network' i 2010. Siden har han været en eftertragtet herre i Hollywood, men den seneste tid har en lang række beskyldninger bremset karrieren for den 34-årige Hammer. (Foto: Terence Patrick © 2020 CBS Photo Archive/Getty Images)

Efter anklagerne og de opsigtsvækkende kannibal-historier er Armie Hammers filmroller røget på stribe. Tidligere havde han roller i 'The Godfather'-serien 'The Offer' og 'Shotgun Wedding' med Jennifer Lopez, men Armie Hammer valgte efter egen forklaring selv at droppe ud af filmene, fordi de mange historier i medierne havde taget hårdt på familien.

- Jeg vil ikke kommentere på de her bullshit-påstande, men i lyset af de ondskabsfulde og falske online-angreb kan jeg ikke med god samvittighed forlade mine børn i fire måneder for at optage en film i Den Dominikanske Republik. Produktionsselskabet Lionsgate støtter mig i min beslutning, og det er jeg taknemmelig for, sagde han tilbage i januar.

Et perfekt image

I starten af januar begyndte nogle private beskeder at florere på sociale medier, angiveligt sendt fra Armie Hammer til en del kvinder på blandt andet Instagram. Beskederne indeholdt meget detaljerede sexfantasier om dominans, voldtægt med kniv og en stor lyst til kannibalisme.

Armie Hammer var gift med tv-personligheden Elizabeth Chambers fra 2010 til 2020. De har to børn sammen. (Foto: Gregg DeGuire © 2019 FilmMagic via Getty Images)

Selv har Armie Hammer hele tiden pure afvist, at det skulle komme fra ham, og han kalder beskyldningerne for "ondskabsfulde og falske onlineangreb".

Det fik Hammers tidligere kæreste Courtney Vucekovich til at udtale i en række medier, at han har sagt lignende ting om at spise hendes ribben. Hun hævdede også, at hun måtte indlægges på et traumecenter, efter de slog op.

En anden ekskæreste, Paige Lorenze, har efterfølgende påstået, at Armie Hammer var voldelig og krænkende over for hende, og at han blandt andet skulle have ridset et A i hendes hud under en sexleg.

Ikke dømt - men dømt ude

Selvom Armie Hammer har nægtet alle anklager og rygter, er sagen de sidste måneder vokset fra anonyme beskeder på sociale medier til at blive dækket af medier i hele verden.

Og uanset om der er hold i anklagerne eller ej, så har de haft store konsekvenser for Armie Hammer, der nu ikke længere er tilknyttet et eneste filmprojekt - bortset fra genindspilningen af 'Døden på Nilen', hvor optagelserne for længst er færdige.

Og han er ikke den eneste, der oplever store konsekvenser af anklager og rygter i denne tid.

I februar blev den kontroversielle artist Marilyn Manson fyret af sit pladeselskab efter anklager om misbrug af kvinder - anklager, som han har afvist. Og i november sidste år blev rapperen Octavian droppet af sit pladeselskab, efter at hans ekskæreste anklagede ham for fysisk vold.

Folkets dom vejer nemlig meget tungt i disse MeToo-tider, forklarer digital retoriker Nathalie C. Larsen, der er digital chef hos kommunikationsbureauet Lead Agency.

- Vi lever i en tid, hvor der er et opgør med krænkelser, overgreb, og hvad man skal finde sig i. Og selvom beskyldningerne mod de her kendte blot er rygter og ikke er bekræftede, vil det fylde hos os, fordi det skriver sig ind i en højaktuel debat, som alles øjne er rettet imod.

Armie Hammer i rollen som Oliver i 'Call Me by Your Name', der fik stor succes. (© UIP)

Han afviser selv anklager og rygter og er ikke blevet dømt, så er det fair, at han nu er blevet fyret fra sine film?

- Jeg synes, det er endnu vigtigere at snakke om konsekvenserne for dem, der har været udsat for overgreb, inden vi når til at tale om, hvorvidt det er synd for ham.

- Og jeg synes, det er rimeligt og påkrævet, at man som filmselskab overvejer, om man vil lønne og fremme en anklaget og potentiel krænkers karriere.

En større illusion, der krakelerer

Ifølge Nathalie C. Larsen er tiden forbi, hvor man udelukkende bedømmer en person på præstationen på arbejdet.

- Du kan være den dygtigste indenfor dit felt, men samtidig være en, som en virksomhed ikke vil associeres med, fordi du ikke kan opføre dig ordentligt på andre parametre, siger hun og uddyber:

- I dag ansætter man jo en person med alt det, personen indeholder af værdier, fortid og moralsk kompas. Så selvfølgelig overvejer man som virksomhed, om man vil blåstemple en person, som ikke matcher egne etiske grundværdier. Det tror jeg, at flere er nødt til forholde sig til - både i Hollywood, men også i andre brancher, hvor projekter er bundet op på en persons brand og ansigt.

Hun mener, at sagen får endnu større opmærksomhed, fordi Armie Hammer - i modsætning til for eksempel Marilyn Manson - har haft et image som Mr. Perfect.

Armie Hammer ses her i forbindelse med et presseevent for filmen 'Hotel Mumbai' 2019. (Foto: Vera Anderson © Wire Image via Getty Images)

- Her har vi en berømthed, som har bygget sin person op omkring at være svigermors drøm og repræsentere det gode ægteskab, så det er helt klart en større illusion, der krakelerer hos fans af Armie Hammer, end for en type som Marilyn Manson, fordi den her nye mørke side af ham er så langt væk fra den persona, Armie Hammer har opbygget.

Mener du, det her vil betyde, at en person som Armie Hammer er færdig i Hollywood for altid?

- Der er et hav af eksempler på - både indenfor politik og Hollywood og også i mediebranchen herhjemme - at man sagtens kan få et comeback, selvom man har været hovedperson i en krænkelsessag, så det her er nok blot en timeout for Armie Hammer, mener Nathalie C. Larsen.

- Jeg forestiller mig, at han sagtens kan få en vej tilbage til Hollywood, hvis han angrer, undskylder og forholder sig til de her historier rent konkret. Hvis man fortæller sin side af sagen, har man mulighed for at rense sig selv. Det vidner fortiden også om, og intet tyder på, at det har ændret sig.

FacebookTwitter