Efter hypet Britney-dokumentar: Undskyldningerne vælter ind og fans vil have flere

En ny dokumentar skildrer Britney Spears' op- og nedture og har sat skub i undskyldningerne til den verdensberømte sanger.

Britney Spears dokumentar får både medier og kendisser til at tænke over deres opførsel. (Foto: Steve Marcus © Scanpix)

Hvad skal der til for at få undskyldningerne til at falde som perler på en snor til den verdensberømte sanger Britney Spears?

Åbenbart en detaljeret dokumentar om hendes popstjerne-liv, som hele verden lige nu taler om.

Premieren på New York Times' "Framning Britney Spears" har i hvert fald gjort noget ved samvittigheden hos flere kendisser - og stjerner angrer nu deres opførsel over for Britney Spears.

Det gælder blandt andre ekskæresten Justin Timberlake. Han er havnet i en shitstorm på grund af dokumentaren og undskylder for sin opførsel i forbindelse med bruddet mellem de to tidligere børnestjerner i 2002.

Instagram skriver han blandt andet:

- Jeg er dybt ked af de gange i mit liv, hvor mine handlinger har bidraget til problemet, hvor jeg sagde noget forkert eller ikke stod for det rigtige.

Især får Justin Timerlake kritik for at have fremstillet bruddet som om, at Britney Spears var ham utro.

Fans vil have flere undskyldninger til Britney

Blandt de angrende stjerner er også komiker og skuespiller Sarah Silverman, der fortryder hårde kommentarer og jokes om Britney i 2007.

Britney Spears har solgt over 100 millioner album verden over og er derved den ottende mest sælgende kvindelige kunstner i amerikansk musikhistorie. (Foto: Danny Moloshok © Scanpix)

Og tabloidmedierne er - ifølge New York Times - lige nu udsat for massiv kritik for den intensive dækning og snusen rundt i Britney Spears liv især i 2007, hvor hun oplevede et sammenbrud for rullende kameraer, barberede sig skaldet og blev indlagt på et psykiatrisk hospital.

Det har fået sladder-magasinet Glamour til at undskylde. Mediet skriver blandt andet, at man beklager opførslen - og at "alle har et ansvar for, hvad der skete med Britney Spears".

På de sociale medier opfordres flere navngivne kendisser til også at undskylde for deres opførsel over for Britney. Der bliver sågar lavet lister, hvor navne remses op.

Flere skriver blandt andet, at sangeren Shawn Mendes bør undskylde for at have joket med Britneys mentale helbred. Det samme gælder sangeren Katy Perry. Andre er også ude efter rapperen Eminem, der ifølge fans har sunget negativt om Britney.

Og opfordringerne til at få flere til at undskylde har siden dokumentarens amerikanske premiere i sidste uge spredt sig på de sociale medier med sætningen: "Apologize to Britney" (Sig undskyld til Britney, red.)

Britney Spears lillesøster Jamie Lynn Spears har også blandet sig for at støtte sin søster. Hun er blandt andet kommet med en opfordring til medierne:

- Kære medier, pas på med at gentage fortidens fejl. Se, hvor det har ført os hen. Gør det bedre, skriver hun på Instagram.

Sangerindens kamp for selv at bestemme over sit liv

Dokumentaren om Britney Spears handler ikke bare om hendes liv i rampelyset og med paparazzifotografer i hælene - men også om sangerindens lange kamp for frihed.

En kamp, som hun kæmper mod sin far Jamie Spears, og som også har været for retten.

Siden Britney for 13 år siden blev indlagt på et psykiatrisk hospital har hendes far nemlig haft fuld og total råderet over hendes økonomi og store dele af hendes frihed i øvrigt.

Men den økonomiske ret over datterens formue, ser det ud til, at han må give slip på. En dommer afgjorde nemlig i torsdags, at Jamie Spears ikke længere har retten til at råde over sangerens penge - men han er stadig juridisk værge for hende. Det kæmper Britney for, at han ikke længere skal være.

Britneys status som umyndig betyder blandt andet, at hun gennem årene har fået udbetalt lommepenge fra sin far, og at hun eksempelvis ikke må køre bil uden sin fars samtykke. Samtidig har det også været hendes far, der har stået for at lave koncertaftaler og den slags.

Fans kæmper for frithed til Britney. (Foto: Mike Blake © Scanpix)

Men historien om Britneys kamp for frihed stopper måske ikke her. I hvert fald ikke hvis man skal tro på rygterne.

På de sociale medier spredes historier om, at Britney Spears bliver holdt i en slags mentalt fangenskab i sit hus og bliver behandlet dårligt - og under hashtagget #freeBritney kæmper fans en hård kamp for at få popstjernens løsladt fra sin fars jensgreb.

Og ifølge fans har Britney Spears flere gange selv pustet liv til spekulationerne om, at hun holdes fanget ved at publicere opslag, hvor det virker som om, at hun sender hemmelige meddelelser til omverdenen. Blandt andet mener flere fans, at Britney på et af sine billeder har skrevet "Call 911" (ring efter politiet, red.) med hvid eyeliner omkring sit ene øje.

Dette er dog ikke officielt bekræftet.

Det her billede har vakt opsigt blandt Britneys fans.

Konspirationsteorierne får med andre ord frit løb - og ifølge Cassie Petrey - der er ansvarlig for sangerindens sociale medier - prøver Britney Spears bare at have det sjovt på Instagram.

Men fans over hele verden fortsætter med at tage situationen og troen på teorierne dybt alvorligt og har blandt andet demonstreret foran retsbygninger.

Og intet tyder på, at bevægelsen aftager i styrke med udgivelsen af den nye dokumentar. Tværtimod.

Dokumentaren om Britney Spears har dansk premiere på TV2 Play i dag.