Efter mediestorm: Komiker fra legendarisk tv-show undskylder sine racistiske vittigheder

Den amerikanske komiker Shane Gillis er kommet i modvind på grund af nogle vittigheder.

Shane Gillis har fået nyt job, men det har fået flere medier til at dykke ned i hans tidligere vittigheder. Her ses han under et standup-show i San Francisco i sommer. (Foto: Jeff Kravitz © Getty Images)

Siden denne artikel blev publiceret, har Saturday Night Live valgt at fyre komikeren, inden han nåede at debutere som ansat i programmet.

Det er mange amerikanske komikeres helt store drøm at blive ansat på det legendariske tv-sketchshow 'Saturday Night Live', der har udklækket en lang række verdenskendte komikere siden 1975.

Men drømmen er startet uheldigt for Shane Gillis.

Han blev torsdag præsenteret som én ud af tre nyansatte komikere på showet og allerede få timer efter, beskrev flere medier, hvordan Shane Gillis så sent som sidste år har serveret en række racistiske, homofobiske og sexistiske vittigheder.

Dermed er han den seneste i rækken af komikere, der bliver konfronteret med gamle vittigheder eller tidligere ytringer i forbindelse med et nyt job eller en ny opgave.

Brancheblandet Variety skriver, at Shane Gillis blandt andet er kommet med racistiske kommentarer i sin podcast 'Matt and Shane's Secret Podcast', som han laver sammen med Matt McCusker.

Bruger skældsord for asiater

I et afsnit kalder Shane Gillis den amerikanske borgerkrigs højtråbende militærmænd for 'så bøssede', mens kvinderne, der klædte sig ud som mænd for at kæmpe under selvsamme krig, var 'fladbrystede fucking bitches'.

Og i et andet afsnit bruger han blandt andet det nedsættende ord chinks om asiater:

- Chinatown er helt vanvittig (...) lad nu bare de fucking chinks bo der, lyder det blandt andet fra komikeren i en video fra podcasten, der nu er slettet fra Youtube.

Herunder har en journalist delt videoen på Twitter:

De mange artikler om hans mange kommentarer har nu fået Shane Gillis til at beklage og forklare de pågældende vittigheder.

- Jeg er en komiker, der skubber til grænserne. Og nogle gange fejler jeg. Hvis du gennemgår mine 10 år som komiker – meget af det er dårligt – vil du finde en masse fejl, skriver han på Twitter og tilføjer:

- Jeg undskylder gladelig til dem, der er reelt krænket af noget, jeg har sagt. Min intention har aldrig været at såre nogen, men jeg prøver at være den bedste komiker, jeg kan være, og nogle gange kræver det, at man tager chancer.

Vittigheder ses efter i sømmene

'Saturday Night Live' har indtil videre ikke ønsket at kommentere sagen om deres nye komiker, skriver CNN.

Det populære sketchshow har foruden Gillis også hyret den kvindelige komiker Chloe Fineman og Bowen Yang, der netop har asiatisk baggrund.

Shane Gillis er som nævnt ikke den første komiker, hvis vittigheder er blevet set efter i sømmene, hvilket har resulteret i modvind i medierne og på sociale medier som Twitter.

Tidligere i år trak komiker Kevin Hart sig fra opgaven som Oscar-vært, efter at der kom fokus på nogle gamle homofobiske tweets, han havde skrevet for næsten ti år siden.

Også komiker Sarah Silverman har for nyligt fortalt, hvordan hun blev valgt fra til en filmrolle, fordi hun i en sketch fra 2007 optrådte – til sin store fortrydelse – med sortmalet ansigt, altså såkaldt blackface, skriver CNN.