Efter 'Røde Orm' og billige billetter: Det Kongelige Teater slår rekord med flest publikummer i 300 år

Over 800.000 publikummer har set teatrets forestillinger i 2017. Tallet har ikke været så højt i nationalscenens næsten 300 års levetid.

Spareplaner, fyringer og krise.

Sådan har historierne lydt de senere år, når det gjaldt Det Kongelige Teater. Men 2017 ligner et vinderår for nationalscenen.

Det Kongelige Teater, som har eksisteret siden 1748, har aldrig haft flere besøgende end sidste år.

806.465 publikummer besøgte nemlig en af Det Kongelige Teaters scener i 2017, oplyser teatret.

- Det er det største tal nogensinde i Det Kongelige Teaters historie. Vi er rigtig glade for, at vi kan være så meget for så mange danskere. Vi kan se, at danskere i alle aldre rækker ud efter os, siger Morten Hesseldahl, der er direktør i Det Kongelige Teater.

Mindre København og mere digital

Der er flere årsager til fremgangen. For det første har teatret forsøgt at komme mere rundt i landet med store udendørs begivenheder – som eksempelvis forestillingen ’Røde Orm’ på Moesgaard Museum ved Aarhus, hvor der kom 92.000 publikummer. Og så har teatret også samarbejdet mere med andre aktører som f.eks. Fredericia Teater.

Forestillingen 'Røde Orm' blev vist på Moesgaard Museum ved Aarhus. (© Det kongelige teater)

Derudover har Det Kongelige Teater sat bevægelse i deres digitale markedsføring, så man nu er langt mere synlige på blandt andet de sociale medier.

Selvom publikum i grove træk oftest er personer på over 40 år, så er teatret også i gang med at få flere unge med, fortæller Morten Hesseldahl.

- Vi har kunnet set, at vi kan få unge mennesker til at købe billetter til Det Kongelige Teater. I løbet af sæsonen har vi haft flere aftener i Operaen, hvor man for billige penge kan komme ind og se en fuldfed operaforestilling. Så der er en interesse - også blandt de unge mennesker, siger han.

Du kan se indslaget om Det Kongelige Teater i TV-Avisen i aften klokken 21.00 på DR1.

Facebook
Twitter