Efterårets hit: Bøger om Socialdemokraterne

Fortællinger om Socialdemokratiet går som varmt brød på bogmarkedet. "Det er her, du ser nederlaget. Og nederlaget er jo altid meget mere interessant end sejren", forklarer en forfatter.

Bøger, der går bag om Danmarks andet største parti, er tilsyneladende det store hit på efterårets bestseller lister.

Allerede nu har Hanne-Vibeke Holst solgt over 22.000 eksemplarer af sin roman "Kongemordet", og i løbet af denne uge udkommer tre andre bøger om det store parti af Hans Mortensen, Jacob Buksti og Poul Nyrup Rasmussen.

- Det er hos Socialdemokraterne, at du finder det store Shakespeareanske drama. Det er her, du ser kampen om magten og tabet af magten. Det er her, du ser nederlaget. Og nederlaget er jo altid meget mere interessant end sejren, siger Hanne-Vibeke Holst.

Vi vil se ind bag kampene

De mange titler om Socialdemokratiet går som varmt brød. Bettina Heltbergs "Hvor der handles", der handler om partiets formandsopgør, er solgt i 50.000 eksemplarer.

Bo Lidegaards biografi om Jens Otto Krag har solgt i 80.000 eksemplarer og Hanne-Vibeke Holsts forrige politiske roman, "Kronprinsessen" er gået i 120.000 eksemplarer.

- Socialdemokratiets historie indeholder jo kampen om at få det højeste embede i landet, og jeg tror, at folk gerne vil se, hvem der gemmer sig bag alt det her, siger Niels Bjervig, der er redaktør på bogbranchens blad Bogmarkedet.

Markante personligheder i et parti

En af de kommende bøger om partiet er lavet af den forhenværende minister Jakob Buksti. Han mener, at det gode stof også rækker ud over de mange fløjkrige og magtkampe, der gør Socialdemokraterne populære på boghylderne.

- Socialdemokratiet har frembragt nogle af de mest markante politiske personligheder, vi har i kongeriget, siger Jakob Buksti.

De mange bøger om Socialdemokratiet præsenteres på Bogmessen i Forum, der begynder på fredag.