Ekskæresten snuppede guitaren - men gav dem en landeplage

Den danske duo Muri og Mario hitter på YouTube og iTunes - men de store radiostationer har ikke opdaget dem. Endnu.

Den danske duo Muri og Mario hitter på YouTube og iTunes - men de store radiostationer har ikke opdaget dem. Endnu. (Foto: Pressefoto © Pressefoto)

P3 og de andre landsdækkende radiostationer har ikke opdaget det - endnu. Men den unge duo Muri & Mario og deres nummer 'Hun tog min guitar' er godt på vej til at blive sommerens store danske hit.

Den fængende sang om ekskæresten, der skred og tog guitaren med, har allerede toppet salgslisten på iTunes, musikvideoen er set mere end én million gange på YouTube, og landets lokalradioer skamspiller nummeret.

- Det er først inden for de seneste dage, det rigtig er gået op for os, at 'Hun tog min guitar' er blevet en landeplage. Men allerede, da vi skrev nummeret for halvandet år siden, vidste jeg, at det kunne blive et hit. Mine venner reagerede helt anderledes, end når jeg ellers har spillet musik for dem, siger Muri i telefonen på vej mellem gæsteoptrædener i to lokalradioer.

- Det er fedt at finde ud af, at man kan få et hit uden om de store radiostationer. Vi vil da gerne have, at P3 også spillede 'Hun tog min guitar', men vi er bare glade for, hvor vi står nu, fortæller han.

Facebook-venner har lavet musikvideoen

Muri og Mario, der har henholdsvis arabiske og italienske rødder, fandt hinanden på MySpace for fem år siden.

- Dengang lavede Mario techno, og det kunne jeg ikke lide, så jeg sagde, at hvis vi skulle arbejde sammen, så skulle det være mere stille og roligt. Han sendte mig en sang, jeg syntes om med det samme, og så begyndte vi ellers at skrive numre sammen, som bygger på hans italienske og mit danske, fortæller Muri.

Uden at have et stort pladeselskab i ryggen fra starten af har duoen i stedet har brugt de sociale medier til at opbygge en fanbase. Og det er også sådan, musikvideoen til 'Hun tog min guitar' er blevet til.

- For to måneder siden lavede vi et opslag på Facebook, hvor vi bad om folks fortolkninger af sangen. Der kom 120 videoer ind, og det er dem, vi har klippet sammen til videoen, forklarer Muri.

Hviler ikke på laurbærrene

At få et hit i Danmark er ikke nemt, men at følge op på det er endnu sværere. Og det er Muri & Mario allerede ved at planlægge, hvordan den skal skæres.

- Vi overvejer at sende 'Hun tog min guitar' ud i Sverige, og at oversætte den til engelsk og få den ud i Tyskland. Og så fokuserer vi ellers bare på vores sangskrivning. Vi hviler ikke på laurbærrene, forsikrer Muri.

Og hvad med ekskæresten, der leverede inspirationen til deres hit?

- Jeg er faktisk ikke sikker på, hun ved, at det handler om hende. Det kan være, jeg skulle ringe hende op? Jeg har stadig ikke fået den guitar, griner Muri.