Ekspert: Michelin gemmer den tredje stjerne til næste år

Noma og Geranium kan meget vel få en tredje Michelin-stjerne til næste år, når den nordiske Michelin Guide udkommer, mener ekspert.

Noma og Geranium kan meget vel få en tredje Michelin-stjerne til næste år, når den nordiske Michelin Guide udkommer, mener ekspert. (Foto: Torkil Adsersen © Scanpix)

Selvom København nu har flere Michelin-restauranter end nogensinde, så lykkedes det ikke for hverken Noma eller Geranium at få den eftertragtede tredje Michelin-stjerne.

Men det billede kan meget vel ændre sig til næste år, mener Ole Troelsø, der er gastronomiredaktør på avisen Børsen.

- Jeg har lige interviewet Michelin Guidens direktør, og mit indtryk er, at de holder den tredje stjerne til Noma og Geranium tilbage til næste år, siger Ole Troelsø.

Brug for superrestauranter

Det er nemlig i 2015, at Michelin udgiver en ny nordisk guide, og den har de brug for at promovere, mener Ole Troelsø.

- Guiden skal se ud af noget, og derfor skal der være nogle superrestauranter i den. Derfor tror jeg sagtens, 2015 kunne være året, hvor både Noma og Geranium fik deres tredje stjerne.

Niveauet bliver løftet

Hvis det sker, kan en del af Københavns enstjernede restauranter også forvente at gå en stjerne op.

Jeg tror, den nye nordiske guide løfter niveauet for alle. De københavnske restauranter er jo stræbere i forhold til mange andre Michelin-restauranter i Europa, siger Ole Troelsø.

Ærgeligt for København

Spørg man chefredaktør på Gastro, Jesper Uhrup Jensen, så kan København som by godt være skuffet over, at den ikke allerede huser en trestjernet Michelin-restaurant.

- Det er skuffende, at København ikke er klar til det. Der har aldrig været en trestjernet Michelin-restaurant i Norden, og der skal åbenbart en del til, før vi får det, siger Jesper Uhrup Jensen.

Hverken Noma eller Geranium behøver dog at ændre i deres koncept for, at det kommer til at ske.

- De skal bare fortsætte med det, de gør. Michelin-guiden belønner kontinuitet og et stabilt højt niveau. Det har både Noma og Geranium. De laver begge trestjernet Michelin-mad. Men Michelin-guiden er åbenbart ikke klar til at belønne dem for det endnu.

Facebook
Twitter