Eksperter: S vil ofre Kulturministeriet

Kulturministeren bliver ikke socialdemokrat, hvis rød blok vinder valget. Posten er ikke vigtig nok for partiet, vurderer flere politiske redaktører.

Den socialdemokratiske kulturordfører Mogens Jensen er en af Folketingets mest markante kulturpolitiske profiler lige nu.

Men han skal ikke sætte næsen op efter at blive kulturminister, hvis Socialdemokraterne, SF og De Radikale danner regering efter

folketingsvalget
.

Det mener en række politiske redaktører, som

DR
Kultur har talt med.

- Mogens Jensen er skam kompetent nok, men jeg tror ikke, det bliver ham, eller for den sags skyld nogen anden socialdemokrat, der bliver kulturminister, siger politisk redaktør ved Politiken, Mette Østergaard.

De Radikale favorit til posten

Hun mener, den socialdemokratiske profil vil blive ofret i et større spil om ministertaburetterne.

- Mogens Jensen er simpelthen for langt nede i hierarkiet til, at han kan være sikker på en ministerpost. Derudover er kulturministerposten ikke vigtig nok for Socialdemokraterne til, at de vil insistere på, at posten skal gå til én fra deres parti, siger Mette Østergaard.

Hun peger i stedet på De Radikales Manu Sareen, som en mulig kommende kulturminister.

- De Radikale ville absolut være interesseret i en kulturministerpost, og Manu Sareen er absolut et godt bud, siger Mette Østergaard.

Vil satse på tungere ministerier

Også Jyllands-Postens politiske redaktør, Christine Cordsen, mener, at Socialdemokraterne vil prioritere andre ministerier før kulturministeriet.

- Kulturministeren bliver næppe en socialdemokrat, hvis rød blok vinder valget. Socialdemokraterne vil hellere satse på, at sætte sig på nogle tungere ministerier, og i stedet bruge kulturministerposten, som noget de kan forhandle med, siger Christine Cordsen.

Også Informations politiske redaktør, Phillip Flores, tvivler meget på, at en kommende rød regerings kulturminister vil være socialdemokrat. Han mener desuden, at en del ministeremner er udelukket på forhånd, da Helle Thorning Schmidt ønsker, at 50 procent af ministrene i en rød regering skal være kvinder.

- Jeg tror kulturministerposten er noget, som Socialdemokraterne er parat til at ofre, hvis der kommer en rød regering. Derimod tror jeg, at det er en post, som De Radikale vil sætte en ære i at få, siger Phillip Flores.

Mogens Jensen: Det er op til Helle

Socialdemokraternes kulturpolitiske ordfører, Mogens Jensen nøjes med at trække på skuldrene af de politiske redaktørers dom.

- Det kan de jo mene, som de vil. Jeg synes, vi (socialdemokraterne, red) har haft en stærk kulturpolitisk profil, og jeg har haft fin

opbakning
fra mit parti. Men det er da rigtigt, at en regeringsdannelse kan være en kabale, der er svær at få til at gå op. Hvem der eventuelt bliver minister for hvad, overlader jeg trygt til Helle Thorning Schmidt at bestemme, siger Mogens Jensen.

Facebook
Twitter