Elbæk: Apple bør forklare sig

Apples tavshed i sagen om censuren af Peter Øvigs bøger er uholdbar, mener kulturminister Uffe Elbæk, der opfordrer firmaet til at udtale sig.

Apples tavshed i sagen om censuren af Peter Øvigs bøger er uholdbar, mener kulturminister Uffe Elbæk, der opfordrer firmaet til at udtale sig.

Han havde ellers meldt ud, at han ikke ville blande sig, men nu tager kulturminister Uffe Elbæk bladet fra munden i sagen om Apples censur af Peter Øvig Knudsens hippie-bøger.

I en opdatering på sin facebook-profil madag aften undrer kulturministeren sig over, at det endnu ikke er lykkedes nogle medier at få en udtalelse fra Apple.

Elbæk: Hvorfor svarer Apple ikke?

- Det undrer mig, at ingen journalister - så vidt jeg ved - har fået en udtalelse fra Apple. Er det fordi firmaet ikke ønsker at udtale sig? Eller har man fra mediernes side ikke bedt om en udtalelse?, skriver Uffe Elbæk på sin facebook-profil, og opfordrer it-giganten til at give deres syn på konflikten med Peter Øvig Knudsen.

- Som jeg tidligere har skrevet, vil jeg - normalt - ikke blande mig i en sag som denne. For som udgangspunkt er der tale om en kontraktlig sag/konflikt mellem en forfatter og et forlag/boghandel. Men nu bør Apple altså komme på banen og forklare sig. Alt andet er uholdbart, skriver Uffe Elbæk.

S: Apple skal være et forbillede

Apples censur af Peter Øvig Knudsens bøger har nu også fået Socialdemokraternes it- og teleordfører, Trine Bremsen, til at skrive et brev til Apple i Californien, hvor hun klager over firmaets censur-politik.

- Jeg er bekymret for hvad Apples politik, hvor man effektivt promoverer selvcensur, vil betyde for den globale respekt for ytringsfrihed rundt om i verden. Jeg tror på, at en af verdens førende virksomheder inden for digital distribution af bøger, skal bane vejen for - og ikke forhindre - informationsfrihed, skriver Trine Bremsen i brevet til Apple.

DR Kultur har gentagne gange forsøgt at få en kommentar fra Apple i Danmark uden held.

Facebook
Twitter