Eleven blev konge og fik Sølvbjørnen

Mikkel Følsgaard er overvældet over at være den første dansker, der hædres for mandlig hovedrolle i Berlin.

- Jeg havde ikke sat næsen op efter noget. Det er ekstremt overvældende. Det er en anerkendelse for mit arbejde, det er helt fantastisk.

Det siger en lykkelig Mikkel Boe Følsgaard i telefonen fra Berlinalen, filmfestivalen i Berlin, hvor han lørdag aften vandt en Sølvbjørn for bedste mandlige hovedrolle.

Han spiller kong Christian VII i filmen "En Kongelig Affære", der får dansk premiere den 29. marts. Og det er hans debut. 27-årige Mikkel Følsgaard er elev på Statens Teaterskole og afslutter sin uddannelse til sommer.

Uventet pris

Fra elev til konge på filmlærredet og nu indehaver af en fornem hædersbevisning. Er der noget symbolsk i det?

- Det ved jeg ikke. Det havde jeg slet ikke regnet med overhovedet. Først og fremmest var jeg glad for, at filmen blev udtaget til at være med hernede. Men jeg håber da, at den kan gøre noget godt for min karriere, svarer Mikkel Boe Følsgaard.

Først og fremmest vil han koncentrere sig om at blive færdig på teaterskolen, dernæst venter en ansættelse på Folketeatret, hvor han er med i Shakespeares "Romeo og Julie", hvor han har fået rollen som Romeos bedste ven - også en historisk rolle.

- Det er lidt tilfældigt. Shakespeare er bedst til dramatik på et teater, og det glæder jeg mig meget til. Men jeg kunne godt tænke mig at lave en masse forskelligt for at prøve mig selv af i mange nuancer for ikke at blive låst fast.

- Og det både på film og teater, der er lige fascinerende, siger Mikkel Følsgaard, der endnu ikke har fået flere tilbud om filmroller.

Et supertalent

Den unge Følsgaard er blevet betegnet som et stjernefrø, et supertalent. Men det så de ikke lige på Statens Teaterskole i første omgang. Han søgte i fire år, før han slap igennem nåleøjet.

Mikkel Boe Følsgaard fik smag for skuespillet, da han som 10-årig spillede med i et afsnit af "Bryggeren" som Carl Jakobsen. Siden har han været aktiv i en masse skolekomedier på det nuværende Gribskov Gymnasium.

/ritzau/

FacebookTwitter