Elisha fylder dine ører med sex - som det mest naturlige i verden

Sex bliver ofte gjort kompliceret, siger Elisha, der er en ny stemme på den danske scene og denne uge debuterer på P3.

Elisha synger gerne om sex - direkte og uden omsvøb. For uden sex ville ingen af os jo være her! (Foto: Oliver Katibi Stalmans)

Slap bare lidt af: Jagten på sex behøver hverken at være frastødende, kompliceret eller skulle føre til længerevarende forhold.

Det er grundtonen hos en ny stemme i dansk radio: Sex er bare, hvad det er. Kemi - og sex!

Hør sangen, mens du læser:

Stemmen kommer fra den 21-årige Elisha. Han er født i DR Congo og havnede i Danmark for syv år siden, efter at han og familien havde rejst som flygtninge igennem en del afrikanske lande.

Pænt vanvittig stemme

Politik og business har altid optaget ham - i en grad så Elisha i gymnasietiden drømte om at blive præsident.

Men lige nu er det musikken, der rykker. Viby ved Aarhus er skiftet ud med en adresse i København, og første single 'All Night' er landet, med en kælen Elisha, der synger detaljeret om sex.

- I sangen forestiller jeg mig, at jeg står på en klub og får øjenkontakt med en smuk pige - og at kemien mellem os tager over, siger Elisha om sangen, der folder sig ud i melodiøse linjer om sex på gulvet i køkkenet, i sofaen og multiorgasmer.

Det er direkte og uden omsvøb. Kun pakket ind i Elishas stemme, som P3s musikredaktør, Mathias Buch, betegner som "pænt vanvittig".

Intimitet og #metoo skal holdes adskilt

For Elisha selv er sex bare det mest naturlige i verden:

- Det er derfor vi alle sammen er her, men alligevel bliver det ofte gjort til noget mere kompliceret. Det hele kommer i bund og grund an på kemien imellem mennesker. Den gensidige tiltrækning. Er dén der, så hav det sjovt. Er der ingen kemi, så er der ingen grund til at prøve'.

Selv har Elisha ikke oplevet, at havne i komplicerede situationer når han taler om sex. Han er sikker i sin stemmeføring og er heller ikke bange for at komme med en sang fokuseret på sex, i en tid hvor der er massiv fokus på forholdet mellem mænd og kvinder, på flere planer.

Oven på #metoo-opgøret har flere mænd ytret usikkerhed og utryghed ved at tale om sex eller flirte.

Dér er Elisha ikke, for i følge ham handler det grundlæggende om at have en god portion sund fornuft og respektere de mennesker man er i rum sammen med.

- MeToo bevægelsen er vigtig. Den er lærerig. Men 'All Night' handler ikke om en skæv magtbalance - tværtimod handler den om, hvordan to mennesker nærmer sig hinanden og bliver intime. Der er desværre en tendens til, at folk blander tingene sammen.