Elizabeth Taylors smykker indbragte formue

Hollywoodstjernens verdensberømte smykker blev solgt for 662 millioner kroner i New York.

En auktion over skuespilleren Elizabeth Taylor's verdensberømte smykker i New York har indbragt et rekordbeløb på 116 millioner dollar (omkring 662 millioner kroner), hvilket er mere end det dobbelte af den tidligere rekord for en enkelt smykkesamling.

Auktionen hos Christie's af i alt 80 smykker satte nye prisrekorder for både perler, farveløse diamanter og indiske juveler.

Slog hertugindens rekord

På forhånd var smykkerne vurderet til omkring 20 millioner dollar, men alt fra Taylors berømte 33 karat diamantring, der var en gave fra Richard Burton, til hendes armbånd blev solgt til priser langt over det forventede.

Et rekordbeløb var opnået allerede halvvejs gennem fire timer lange maratonauktion. Den tidligere rekord blev sat i 1987, da hertuginden af Windsors juveler blev solgt for lidt over 50 millioner dollar.

Burton købte historisk perle

Under tirsdagens auktion blev et halssmykke med en kæmpestor pæreformet perle fra 1500-tallet, der engang tilhørte Englands Mary Tudor og senere flere spanske dronninger, soldat for knap 12 millioner dollar, hvilket er rekord for en perle.

Burton, som blev gift med Taylor to gange, købte perlen på en auktion i 1969 for 37.000 dollar.

Hollywoodstjernes berømte 33.19-karat diamant, som Burton havde købt for 300.000 dollar i 1968 blev solgt for over 8,8 million dollar tre gange mere end ventet. Den enorme diamant, der er blevet omdøbt til Elizabeth Taylor diamanten, blev købt af den sydkoreanske forretningsmand Daniel Pang, som bød på vegne af den sydkoreanske koncern Eland World.

Taylor-diamant skal udstilles

Koncernen ejer flere hoteller og vil udstille diamanten, ligesom den tidligere har gjort med smykker, der har tilhørt Jacqueline Kennedy Onassis.

Taylor-auktionerne fortsætter med salg af filmstjernens haute couture, deriblandt to brudekjoler fra bryllupperne med Burton.

/ritzau/Reuters

Facebook
Twitter

Mere fra dr.dk