En stjerne er født: 20-årige Leonora vinder Melodi Grand Prix

Leonora skal repræsentere Danmark ved Eurovision Song Contest med sangen 'Love Is Forever'.

Leonora jubler efter sejren. Nu skal hun til Tel Aviv og repræsentere de danske farver ved Eurovision til maj. (Foto: © Frederik Højfeldt Nielsen, dr)

- Vinderen af Dansk Melodi Grand Prix 2019 er Leonora!

Sådan lød det fra værterne Johannes Nymark og Kristian Gintberg, som lørdag aften kunne udråbe den 20-årige sangerinde fra Hellerup som vinder af Dansk Melodi Grand Prix 2019, der blev afholdt i Boxen i Herning.

Siddende på en gigantisk stol og med masser af charme sang Leonora sig til sejr med den enkle og finurlige popsang 'Love Is Forever' med 42 procent af stemmerne i finalen.

- Tusind, tusind mange gange tak, jublede hun fra scenen.

Se øjeblikket, hvor Leonora vinder Dansk Melodi Grand Prix:

Leonora har ugen op til finalen været bookmakernes favorit til at vinde, og den spådom viste sig altså at holde stik, da hun triumferede foran Julie & Nina, der blev nummer to med 35 procent af stemmerne, og Sigmund, der med 23 procent af stemmerne endte på tredjepladsen.

Leonora har dog ikke oplevet favoritværdigheden som et ekstra pres, siger hun.

- Jeg har egentlig bare set det som noget positivt, at andre også godt kunne lide sangen. Det har været en slags medvind, lyder det fra den unge sangerinde, der glæder sig til at repræsentere Danmark i Eurovision Song Contest:

- Det bliver sindssygt, siger hun.

Haft succes som skøjteløber

Leonora Colmor Jepsen har optrådt med sine egne sange i årevis, men optrædenen i Dansk Melodi Grand Prix er hendes hidtil største.

Den 20-årige sangerinde er dog vant til at være i spotlightet og præstere sit bedste, når det virkelig gælder.

Se Leonora synge vindersangen igen efter sejren:

Siden hun var syv år, har hun dyrket skøjteløb, og det har blandt andet resulteret i tre titler som junior-danmarksmester samt deltagelse i både de nordiske mesterskaber og VM for juniorer.

I dag skøjter Leonora ikke længere på eliteniveau, men hun arbejder i stedet som skøjtetræner og koreograf.

Fjerde sejr til Lise Cabble

'Love Is Forever' er ikke alene en sejr for Leonora, men også for sangskrivertrioen bag nummeret; Lise Cabble, Emil Lei og Melanie Wehbe.

Mens de to sidstnævnte er debuterende sangskrivere i Grand Prix-sammenhæng, er det hele fjerde gang, at Lise Cabble står som afsender på en dansk Grand Prix-vinder. Senest var i 2013, hvor hun var en af sangskriverne bag den senere Eurovision-vinder 'Only Teardrops'.

Nu får Lise Cabble altså muligheden for at sikre endnu en dansk sejr i Eurovision Song Contest, når Leonora skal fremføre 'Love Is Forever' foran hele Europa og Australien.

Leonora deltager i den anden semifinale torsdag den 16. maj, hvor hun skal forsøge at synge Danmark til finalen lørdag den 18. maj.