En tidligere OL-deltager og én af de yngste nogensinde: Her er årets deltagere i Den store bagedyst

Årets felt spænder bredt fra en tidligere OL-deltager til én af de bedste til computerspillet 'League of Legends'.

Her er de 10 deltagere i årets udgave af 'Den store bagedyst'. (Foto: Carsten Mol © CARSTEN MOL PHOTOGRAPHY)

Om få uger er det tid til at smøge skåneærmerne op og finde den søde tand frem, når der er premiere på 11. sæson af 'Den store bagedyst'.

Men hvordan laver man lige en flot og lækker John Dillermand-kage? Hvordan tolker man en kageopskrift baseret på de forskellige danske dialekter? Og hvordan mestrer man egentlig et dansk rugbrød eller den italienske klassiker pizza?

Snart skal de 10 nye deltagere finde ud af, hvordan de løser de mange opgaver. De nye kageelskere er blandt andet en af programmets yngste deltagere nogensinde og en tidligere OL-deltager.

Og der er flere ting, der kommer til at være anderledes end tidligere for seere og deltagere, siger programmets redaktør, Søren Olsen.

- Vi har planlagt en sæson med masser af kærlige benspænd og overraskende gæstedommere. Vi har også flere hemmelige udfordringer, end vi plejer, siger han.

Søren Olsen har været redaktør på programmet, siden første sæson fik premiere i 2012. Og han mener, at deltagerne går til kagebagningsdisciplinen på en anden måde i dag end dengang:

- Fra sæson til sæson kan vi se, at Danmark er blevet en bagenation. Dengang vi startede, var der en masse råvarer, teknikker og udstyr, som var fremmede for folk. Dem, der er med i programmerne nu, kender til en masse af de ting og leder altid efter en teknik, som ikke er set før, siger han.

Katrine Foged Thomsen og Marcus Grigo er endnu engang dommere, ligesom vært Timm Vladimir styrer slagets gang i årets Bagedyst. (Foto: Carsten Mol © CARSTEN MOL PHOTOGRAPHY)

Igen i år er Bagedystens dommere Marcus Grigo og Katrine Foged Thomsen. Sidstnævnte mener, at det bliver en meget uforudsigelig sæson.

- Årets deltagere er meget ligeværdige, så man kan ikke regne ud, hvem der gør det bedst og kommer til at vinde. Det giver en helt anden energi i teltet, siger hun om programmet, der starter 24. september.

1

Susanne, 48 år, Jerslev

(Foto: Carsten Mol © CARSTEN MOL PHOTOGRAPHY)

Susanne er uddannet lærer og arbejder som viceskoleleder på en idrætsfolkeskole. Ved siden af det job fungerer hun desuden som landstræner i pistolskydning og har selv været aktiv atlet i 25 år med tre OL-deltagelser, VM-guld og meget mere i bagagen. Hun mødte sin mand under OL i 2004, og sammen har de fire børn.

2

Manja, 16 år, Esbjerg

(Foto: Carsten Mol © CARSTEN MOL PHOTOGRAPHY)

Årets yngste deltager går i gymnasiet, bor hos sine forældre sammen med sin lillesøster og storebror samt deres to hunde. Manja har tidligere været i lære som konditor, men droppede det, fordi det alligevel ikke var hende. Hun synger i konservatoriets pigekor i Esbjerg, hvilket hun har gjort i seks år.

3

Nanna, 28 år, Ans

(Foto: Carsten Mol © CARSTEN MOL PHOTOGRAPHY)

Nanna arbejder som sygeplejerske på Viborg Sygehus og er desuden ved at uddanne sig til hospitalsklovn, fordi hun gerne vil underholde, inspirere og lære syge børn og unge en masse. Hun har selv Hjalte på tre år, Asger på 10 måneder, og sammen med manden Hans-Henrik venter hun endnu et barn, der kan komme når som helst – Nanna er nemlig gravid og har termin i midten af september.

4

Harald, 20 år, Søborg

(Foto: Carsten Mol © CARSTEN MOL PHOTOGRAPHY)

Harald bor hos sine forældre og er lige begyndt at læse økonomi på universitetet. Derudover er han aktiv FDF'er og kanoinstruktør. Han har været klubmester i badminton og skolemester i skak, og så er han vild med computerspil. Så vild, at han ligger blandt de bedste én procent i verden til 'League of Legends'.

5

Amrinder, 37 år, København

(Foto: Carsten Mol © CARSTEN MOL PHOTOGRAPHY)

Amrinder er pædagog og arbejder som afdelingsleder på Husum Skole og deres fritidsordning. Et job, som hun elsker på grund af børnene og kollegerne. Hun har boet hele sit liv på Nørrebro med sine indiske forældre, der dyrkede kulturen fra deres hjemland. Amrinder bor også i dag på Nørrebro med en veninde.

6

Jasper, 23 år, Jægerspris

(Foto: Carsten Mol © CARSTEN MOL PHOTOGRAPHY)

Jasper arbejder som producer/grafisk designer i et firma, der arbejder med it-sikkerhed og GDPR. Han er medlem af Mensa, styrketræner, løber og har i det hele taget mange hobbyer, hvoraf nogle af dem er lidt specielle: Han maler foto-realistisk, laver sine egne knive, arbejder med dufte og laver parfumer. Og så er han kæreste med Ellen, som han har været sammen med i fire år.

7

Laura, 27 år, Aarhus

(Foto: Carsten Mol © CARSTEN MOL PHOTOGRAPHY)

Laura er uddannet ingeniør i sundhedsteknologi og arbejder med sundheds-it. Hun kalder sig selv for en "udadvendt nørd", som elsker videnskab og at gå ingeniør-mæssigt til alt, hvad hun laver. Udover bagning og madlavning er hendes guilty pleasures reality-tv, og hun har set samtlige sæsoner af både 'Sex on the beach' og 'Paradise Hotel'.

8

Marc, 33 år, Kongens Lyngby

(Foto: Carsten Mol © CARSTEN MOL PHOTOGRAPHY)

Marc startede oprindeligt på ingeniøruddannelsen, men fandt hurtigt ud af, at det ikke var ham, og i dag er han ansat som tatovør i sin vens forretning og bor til daglig med sin kæreste, der læser til skolelærer.

9

Klaus, 40 år, Frederiksberg

(Foto: Carsten Mol © CARSTEN MOL PHOTOGRAPHY)

Klaus arbejder i dag som it-business-analyst, men har tidligere arbejdet i en helt anden boldgade – nemlig som skuespiller og sanger i musicals. Han bor sammen med sin kæreste, Thomas. Klaus underviser desuden i yoga og pilates.

10

Michelle, 29 år, Kerteminde

(Foto: Carsten Mol © CARSTEN MOL PHOTOGRAPHY)

Michelle arbejder som distriktschef, der – som hun selv siger – er en finere titel for at være kørende tagrendesælger. Hun elsker sit job, er formand i byggebranchen FUT og mødte sin mand i branchegruppen. De bor sammen på Fyn og har sønnen Mads på to år.

Den nye sæson af 'Den store bagedyst' har premiere på DRTV og DR1 lørdag den 24. september.