Encyklopædien kommer på nettet i dag

Mere end 250.000 opdaterede, danske leksikonartikler bliver i dag lagt på internettet, når Gyldendals 'Den Store Danske Encyklopædi' går online. Forlagets direktør kalder sitet for "et helt univers".

I dag bliver det muligt at læse mere end 250.000 opdaterede danske leksikonartikler på nettet. Hvis du altså betaler de 599 kroner som et års adgang til Gyldendals Online Leksikon koster.

Til gengæld er der så adgang til dobbelt så mange artikler, som leksikonet indeholder i bogform. Til sammenligning koster det værk 25.000 kroner.

Største satsning

Leksikonet på nettet vil blive opdateret hver dag, og det er den største satsning i forlagets mere end 200 år lange historie.

QuickVote:

Præcis hvor stort et beløb Gyldendal har investeret i projektet vil forlagsdirektøren ikke ud med. Men at et tocifret millionbeløb er et korrekt overslag erkender han.

Det bliver også størst i en anden sammenhæng. For det vil være Danmarks største leksikon. Udover artiklerne vil der være film-og lydklip, som kan forklare mere om emnerne.

Mere folkelig

Med brugen af nye medier til at foklare indholdet satser Gyldendal på at kunne ramme flere brugere end med 'Den Store Danske encyklopædi'. Brugerne kan vælge mellem at læse en kort, en lidt længere eller en grundig og uddybende artikle om emnerne.

- Encyklopædien er ikke folkelig. Den kræver på sin vis en gymnasialuddannelse at læse. Derfor valgte vi at lave et niveaudelt leksikon, så de fleste kan være med, fortæller direktør for projektet Lars Boesgaard til Jyllands Posten.

Gyldendal satser på at få op mod 50.000 abonnenter på leksikonet til foråret.

Facebook
Twitter

Mere fra dr.dk