Englænder genudgiver gamle danske plader

Begejstret englænder genudgiver en Johnny Reimar-produceret beatplade og et album med danske Young Flowers 45 år efter, de to album udkom herhjemme.

Young Flowers plade fra 1968 udgives nu i England af den britiske pladeselskabsmand Kieron Tyler, der har forelsket sig i lyden af det danske band (Foto: Marie Ravn Nielsen © DR)

Kender du det, når man opdager noget fedt musik og det så viser sig, at alle allerede kender bandet?

Sådan må britiske Kieron Tyler have det lige nu - alt sammen på grund af de to gamle danske 60'er-beatbands Young Flowers og The Floor.

Men briten lader sig ikke sådan skræmme - for nok har begge bands udgivet plader herhjemme i 1960'erne, men for englænderne vil de være et ret nyt bekendtskab.

"Interessant og fed musik"

Og selvom musikken har 45 år på bagen, så holder det stadig. Derfor udgiver den respekterede britiske musikjournalist og pladeselskabsmand Kieron Tyler nu et album med Young Flowers og The Floors eneste plade i Storbritannien.

- Jeg hørte Young Flowers og tænkte hold da op, de er tydeligvis inspireret af The Jimi Hendrix Experience og Cream. Det er virkelig interessant og fed musik, fortæller han DR Kultur.

Nyt som de nye navne

Og det handler slet ikke om nostalgi, for Tyler havde ikke hørt om Young Flowers, før han opdagede det danske band for fire år siden.

- Det er en ny opdagelse for mig, så på en måde er det bare ny musik for mig. Deres plade rammer min cd-afspiller sammen med alle de nye udgivelser, der er fremme nu, siger han.

Kieron Tyler faldt også over et andet dansk band, nemlig rockbandet The Floor. Bandet nåede kun at udgive en enkelt plade, men den er til gengæld så god, at Kieron Tyler altså også vil genudgive den.

For The Floor er gode psykedeliske popmelodier, mener briten, der kan ane inspiration fra den legendariske Beatles-plade " Sgt. Pepper's Lonely Hearts Club Band".

Johnny Reimar er glad

The Floor-pladen var produceret af Johnny Reimar, der også skrev nogle af numrene. Han glæder sig over skulderklappet fra Storbritannien - også selvom det er lidt sent.

- Pladen fortjener det. Den fik aldrig den succes, den skulle have, så bedre sent end aldrig, siger Johnny Reimar til DR Kultur.

Dengang i 1967, hvor pladen med The Floor udkom, var modtagelsen i øvrigt ikke ret positiv.

Gennembruddet kom aldrig

- Det var jo en svær tid, for der sad et par musikanmeldere på formiddagsbladene og et par konger i Danmarks Radio, som afsagde dommen over, hvad der skulle ske med en plade, siger Johnny Reimar.

- Så den fik ikke strålende anmeldelser. Vi havde håbet på det store gennembrud - måske også internationalt - men det kom ikke, siger Johnny Reimar.

Hvis man er til Young Flowers' psykedelisk toner, så kan man opleve bandet, når de spiller på Christiania fredag den 29. juni i forbindelse med fristadens Folkeaktie Festival.