Entré betaler ikke sparekrav for Statens Museum for Kunst

Indførelsen af entré har ikke givet Statens Museum for Kunst ekstra penge i kassen.

Kulturminister Mette Bock (LA) medgiver, at statslige kulturinstitutioner må lukke på et tidspunkt, hvis der fortsat tages to procent om året fra dem. (Foto: Thomas lekfeldt © DR ARKIV)

To år efter, at Statens Museum for Kunst afskaffede gratis adgang til den permanente samling, viser regnestykket, at det ikke har medført et plus på bundlinjen.

Museet har mistet hver fjerde af sine gæster. Publikumstallet er faldet fra 451.000 i 2015 til 334.000 sidste år, skriver Politiken.

- Vi vidste, at besøgstallet ville falde, det viser erfaringer fra England og Sverige. Det, der har overrasket os, og som har ramt os økonomisk, er, at andelen af gæster, der betaler fuld entré, ikke har været så stor som forventet, siger direktør Mikkel Bogh.

Han henviser til, at museet fortsat skal give gratis entré til børn og unge under 18 år og også er pålagt familierabatter.

Siden 2016 har statslige kulturinstitutioner været pålagt at spare to procent hvert år. De beder nu indtrængende politikerne om at sætte en slutdato på besparelserne.

Kulturminister Mette Bock (LA) medgiver, at hvis der fortsat bliver taget to procent om året fra kulturinstitutionerne, vil de på et tidspunkt være nødt til at lukke.

- Og det tror jeg ikke, at der er politisk opbakning til. Men hvornår vi siger, at nu skal det være anderledes, det kan jeg ikke sige noget om, siger hun til Politiken.

/ritzau/

Facebook
Twitter