Er du også blevet besat? Derfor sprøjter Netflix sexede reality-programmer ud lige nu

Vi ser nærmere på Netflix' realityhits - og hvor deltagerne er i dag.

Kan man finde ind til den ægte kærlighed ved at afskære sig for fysisk kontakt? Det handler Netflix' nyeste realitydatingshow 'Too Hot to Handle' om, der pt. er et af deres mest sete programmer. (Foto: Ana Cristina Blumenkron/Netflix © Netflix)

Tag en gruppe hotte singler fra hele verden, sæt dem sammen i et resort i et mexicansk paradis uden andet end et minimalt stykke stof på de solbrune kroppe, lav en corona-agtig regel om, at det er forbudt at have nærkontakt, og at straffen for at have sex er 140.000 kroner.

Så har du Netflix' nyeste guilty pleasure 'Too Hot to Handle'.

Måske har du allerede - ligesom undertegnede - set alle otte afsnit på alt for kort tid? Hvis du kan svare ja, er du ikke alene. 'Too Hot to Handle' ligger nemlig blandt de øverste på Netflix' top ti-liste i Danmark over de allermest streamede programmer.

I dette lukkede forum kan jeg lige så godt afsløre, at jeg også har binget samtlige afsnit af Netflix' 'Love Is Blind' og 'The Circle', hvor den også stod på reality-romancer og bryllupper blandt flere af deltagerne. Men hvad er det egentlig, der sker med den lange liste af reality-serier, der pludselig dukker frem på streamingtjenesten?

Det har jeg spurgt medieekspert og rådgiver Keld Reinicke om, som i sin tid var med til at starte DR2 og TV2 Zulu.

Hej Keld Reinicke, hvorfor sender Netflix pludselig så mange reality-programmer?

- Det er rigtig interessant, når vi ser på, hvorfor Netflix er så dominerende i hele verden. De har nemlig indset, at for at ramme mange forskellige brugere overalt, bliver de nødt til at gøre det, tv-stationer som DR og TV2 også gør. Nemlig at blande kanalen, så de har alle genrer; fiktion, reality og dokumentar. Netflix er blevet mainstream, og det er lykkedes over al forventning.

Kræver det en stor omlægning?

- Nej, Netflix er godt nok startet med fiktion, men selve skiftet fra en tv-serie, hvor man styrer historiefortælling og karakterer, til et reality-show som 'Love Is Blind' er faktisk ikke særligt stort. Selv om reality er rigtige mennesker, er det på mange måder en lige så styret fortælling og historie som i fiktion. Det opleves bare ikke sådan.

- Det ret vilde er, at det faktisk er ti gange billigere at lave 'Love Is Blind' og 'The Circle' end 'House of Cards'. Fiktion er rigtig, rigtig dyrt. Det er klart, at hvis man kan begynde at producere de her programmer, som går lige så godt eller endda bedre, giver det rigtig god mening.

- Tag fire par med børn, som alle har det rigtig godt sammen, og du har virkelig kedeligt tv. Men hvem der er i et forhold til hvem, og hvem man bliver droppet af, er rigtig god dramaturgi, som vi altid har interesseret os for, siger medieekspert, Keld Reinicke. (© Netflix)

Hvorfor føles det på en underlig måde mere okay for mig at se 'Too Hot to Handle' og 'Love Is Blind' end 'Paradise Hotel'?

- De danske versioner af 'Paradise Hotel' og 'Love Island' viser meget mere sex og natte-optagelser fra overvågningskameraer end Netflix. Det er helt klart godt for en vis målgruppe, mens andre synes, det er for pinligt. Men det er et bevidst imagevalg, man har taget i den danske produktion af formatet.

Er det derfor, der er så lidt druk i 'Too Hot to Handle' i forhold til flere danske reality-datingshows?

- Ja, jeg tror, at det amerikansk-producerede er lidt mere fokuseret på en karakter og lidt mindre fysisk. Omvendt må det ikke blive for tungt, for så står mange af. Netflix har været dygtige til at lægge sig lige i midten af 'Alene i Vildmarken' og 'Paradise Hotel', og derfor tror jeg, de har så stor volumen.

Hvad bliver det næste herhjemme?

- Netflix har lavet lokale udgaver af 'The Circle' i Frankrig og Brasilien. Jeg tror, vi vil komme til at se flere lokale versioner af de her reality-shows, og det vil ikke være urealistisk en dag at se en dansk version af 'Love Is Blind'.

Skal jeg finde fremtidens reality-shows på Netflix eller på en tv-kanal?

- Nu ved jeg fra nogle af de amerikanske produktionsselskaber, at de søger med lys og lygte efter store reality-shows. Så det næste store hit kommer mere sandsynligt på Netflix end på tv. Instagram arbejder også hårdt med de formater, de har på IG-tv. I fremtiden kunne man sagtens forestille sig et TikTok-reality-show som en større konkurrent til Netflix end tv.

Hvor er vores favoritpar i dag?

Noget tyder på, at Netflix' eksperimenter faktisk virker, for i hvert fald er flere af parrene stadig sammen i dag. Et kig på flere af deltagernes Instagram tyder også på, at de bruger deres Netflix-popularitet til at skabe sig en karriere som influencere, nu hvor de pludselig får 200.000 likes, når de poster et billede.

Vi har taget et kig på, hvor parrene er i dag.

Advarsel: Der kommer spoilers fra 'Love Is Blind', 'The Circle' og 'Too Hot to Handle'!

'Love Is Blind'

Amber og Barnett

(© Netflix)

Vilde, skøre Amber med luksusfælde-tendenser og en fattig opvækst fik sin player Barnett, som kom fra en god familie, og som kvinderne sloges om i 'Love Is Blind'.

Trods en krise efter optagelserne, der var ved at ende i en skilsmisse, er Amber og Barnett stadig sammen her mere end et år efter, kameraerne slukkede. Parret deler ofte Instagramfotos af deres lykkelige parforhold, som får op mod 200.000 likes hver gang. Og det lader til, at Amber, som var cocktail-servitrice, bruger sin Netflix-berømmelse til at reklamere for produkter som influencer.

Lauren og Cameron

(© Netflix)

Der ventede sig Lauren lidt af en overraskelse, da hun så den mand, hun i blinde havde sagt ja til at gifte sig med, i levende live. For Cameron var hvid, og Lauren måtte efterfølgende bruge lidt tid på at sluge den blege kamel. Imens kæmpede Cameron for at overbevise hende - og hendes skeptiske far - om, at han var den rigtige.

Kærligheden mellem dem var heldigvis farveblind, og parret er stadig sammen i dag og er meget lykkelige. Under coronakarantænen har de startet deres egen YouTube-kanal 'Hanging With The Hamiltons', hvor de blandt andet afslører, at de gerne vil have børn om et års tid.

Gina og Damian

(© Netflix)

Chokket var stort ved alteret - og hjemme bag skærmene - da den følelsesladede latina Giannina (kaldet Gina) blev afvist af den lige så grædefærdige Damian. Han mente ikke, at Gina ville sige ja af de rette årsager, og derfor trak han stikket for brylluppet for dem begge.

Men nu er parret sammen igen som kærester. Det bekræfter de i amerikanske medier og på Instagram, hvor Gina flere gange i april har lagt billeder op af de to.

Det var Gina, der rakte ud efter Damian, da showet var slut, for at se om de kunne være venner. Det udviklede sig, og parret har været uadskillelige siden, har hun udtalt.

'The Circle'

Joey og Miranda

THE CIRCLE (© Netflix)

Egentlig er det måske lidt misvisende at nævne parret i denne liste, da det kun blev til et enkelt - men meget passioneret - kys i sofaen, da Miranda skulle forlade showet. Ikke desto mindre er jeg nok ikke den eneste, der har googlet "Joey Miranda dating?", efter 'The Circle' sluttede.

Så her kommer det: Nej, de to er ikke sammen, men har set hinanden privat, siden showet sluttede. Miranda lagde i januar, da vinderen af 'The Circle' blev kåret på Netflix, et billede op på Instagram af de to, hvor hun blandt andet skrev, at hun føler, hun har kendt Joey et helt liv.

'Too Hot to Handle'

Rhonda og Sharron

TOO HOT TO HANDLE (© Netflix)

Det pæne, mere modne par på resortet, Rhonda og Sharron, var lidt mere opsatte på ikke at bryde reglerne end det konkurrerende - og lidt mere umodne - par, Harry og Francesca.

Sharron led af et knust hjerte fra et tidligere forhold, og Rhonda afslørede undervejs, at hun havde en søn, som Sharron straks accepterede og mødte på FaceTime. Det hele så faktisk lyst og lovende ud for parret, da programmet sluttede.

Men i dag, et år efter optagelserne, har parret, som bor langt fra hinanden (hun bor i Georgia, han bor i New Jersey) ikke set hinanden én eneste gang. De er ikke kærester, men de er hinandens bedste venner og snakker dagligt, udtaler Rhonda i et interview med Women's Health.

Til Oprah Magazine tilføjer hun, at deres forhold er "work in progress", og at de faktisk havde planlagt at se hinanden før corona. Noget, de vil genoptage efter karantænen.

Francesca og Harry

(Foto: Ana Cristina Blumenkron © Netflix)

Sidst men ikke mindst har vi den storsmilende australier, 22-årige Harry, og den 26-årige amerikaner Francesca, der bedst kan beskrives som en moderne Barbie og Ken. Parret fandt sammen efter flere prøvelser og kostede undervejs de andre deltagere en formue, fordi de ikke kunne lade hinanden være.

Her, et år efter optagelserne, som fandt sted i april 2019, er parret stadig sammen.

Det har dog ikke været helt let, da de efter programmet gik fra hinanden i en kort periode. Men nu er Harry rykket til L.A., og parret er lykkelige. De har fået matchende fingertatoveringer og er endda ikke afvisende overfor at blive gift, ifølge Oprah Magazine.

Parret har tilsammen fået mere end fem millioner (!) følgere på Instagram takket være 'Too Hot to Handle'.

Mere fra dr.dk

Facebook
Twitter