Er han Danmarks nye stjernekomiker? 24-årige Simon er Danmarks sjoveste lige nu

Simon Vævers jokes om sine søskende og sit krøllede hår har sikret ham sejren ved DM i Stand-up.

- Jeg har vist siden, jeg var 11-12 år gammel, at jeg ville være standupper, siger komiker Simon Væver. (Foto: Simon G. Vemmelund © Vemmelund Photography)

- Inden jeg starter, vil jeg godt lige gøre opmærksom på, at jeg godt selv er klar over, at jeg ligner samtlige statister fra filmen 'Sommeren '92', hvor vi vandt EM.

Sådan startede komiker Simon Væver et show forleden – og den bemærkning plus alle de andre jokes den aften gav i den grad pote.

Faktisk så meget, at den 24-årige komiker kan bryste sig af at være landets sjoveste komiker lige nu. Showet var nemlig ikke et hvilket som helst show – det var årets finale i DM i Stand-up på Bremen i København.

Og selvom det var fjerde gang, han stillede op, kom sejren alligevel som lidt en overraskelse for Simon Væver, der måtte tage sig til hovedet, da vinderen blev afsløret.

- Da de sagde mit navn, tænkte jeg det samme, som jeg faktisk stadig tænker; at det er surrealistisk og ikke til at forstå. Det er overvældende at vinde, for jeg har kæmpet for det her i snart syv år, siger Simon Væver.

Han havde kun et års erfaring med i bagagen og var bare 18 år, da han stillede op i DM første gang, men det var 'mest bare for oplevelsens skyld'. Siden har han været mere fokuseret, og i år ramte han altså plet med sine sjove anekdoter.

- Jeg har vidst siden, jeg var 11-12 år gammel, at jeg ville være stand-up-komiker. Det startede, da jeg fik nogle dvd’er med stand-up-shows. Da jeg så blev 17 år, gik min daværende kæreste fra mig, og så fandt jeg ud af, at der var noget, jeg gerne ville tale om, siger han.

Der er intet at surmule over. Listen af DM-vindere tæller i forvejen kendte komikere som Jonathan Spang, Lars Hjortshøj, Geo, Ruben Søltoft og Melvin Kakooza. Den liste er Simon Væver nu også en del af. (Foto: Simon G. Vemmelund)

Eneste hetero i søskendeflokken

På det seneste har han kastet sig over emner som frygt for skøre ting, fjollede børnelege og ikke mindst sine egne søskende. Faktisk er hans bror og søster det, han holder allermest af at tale om lige nu.

Søsteren er nemlig biseksuel, mens broderen er homoseksuel.

- Lige for tiden er noget af det, som jeg nyder allermest på scenen, at tale om mine søskende, for det er jo et specielt emne. På den måde kan jeg også gøre lidt nar af de mennesker, der stadig er homofobiske, siger Simon Væver.

Under sin optræden i DM i Stand-up fik han da også langet ud efter mænd, der frygter andre mænds interesserede blikke.

- Nogle ting kan jeg ikke sætte mig ind i, for der findes jo mænd, der er bange for homoseksuelle mænd. Store tykke landmænd i bar mave og overalls, der siger: 'A’ æ bange for, de prøver a' knep' mæ'. Lars, jeg tror ikke, du er målgruppen …, jokede Simon Væver og høstede store grin fra publikum.

Egentlig havde han ikke overvejet at tale om sine søskendes seksualitet i sin komik, men så spurgte hans søster en dag, hvorfor han ikke talte om, at han selv er den eneste heteroseksuelle i en søskendeflok på tre. For det var da sjovt, syntes hun.

Fair nok, tænkte Simon Væver og konstaterede: 'Min bror og søster driller jo også mig helt vildt'.

- Det var for eksempel min søster, der kom med ideen til joken om, at det godt kan være, at de er homo, men at det stadig er mig, som far er mest skuffet over. Hun sagde: 'Kunne det ikke være sjovt, hvis vi kaldte dig familiens skamplet', fortæller han grinende.

Og sådan blev det. Nu deler han i hvert fald gladelig skøre historier om sin familie, hvilket også var et hit under DM-finalen. Titlen som vinder får ham dog ikke til at hvile på laurbærrene.

- Jeg tænker, at det her er et godt springbræt. Nu er der jo flere, der kender mit navn. Men samtidig er det nu, at jeg virkelig skal ud og vise, hvorfor jeg vandt. Så det bliver faktisk endnu hårdere arbejde nu, siger komikeren om sejren.