Erik Valeur får stor nordisk krimipris

Den danske bestsellerforfatter modtager bogprisen Glasnøglen 2012. Han får prisen for den bedste nordiske spændingsroman for sin "Det syvende barn".

Erik Valeur er en populær herre blandt diverse juryer - og læserne naturligvis. Han har også modtaget Danske Banks Debutantpris, Weekendavisens Litteraturpris, DR Romanprisen samt Harald Mogensen-prisen for ”Årets bedste danske spændingsroman”. (Foto: Kissen Møller Hansen)

Det er ikke den første pris, han modtager for sin kleppert af en roman "Det syvende barn". Men det er til gengæld en yderst fornem en af slagsen, som den danske forfatter Erik Valeur nu modtager.

For Erik Valeur får nu også den nordiske pris Glasnøglen 2012 for den bedste nordiske spændingsroman. Hæderen uddeles af Det Skandinaviske Kriminalselskab og rosen går altså igen til danskerens populære roman "Det syvende barn", der fordeler sig på hele 692 sider.

Ingen traditionel krimi

- Det er en meget glædelig overraskelse. Glædelig, fordi Glasnøglen er en meget prestigefyldt pris, og fordi skandinavisk kriminallitteratur har en utrolig høj stjerne i disse år - og overraskende, fordi "Det syvende barn" ikke er nogen traditionel krimi, selv om den er bygget over et spændingsplot, udtaler Erik Valeur i en pressemeddelelse.

Siden "Det syvende barn" udkom for et år siden har bogen og dens forfatter modtaget Danske Banks Debutantpris, Weekendavisens Litteraturpris, DR Romanprisen samt Harald Mogensen-prisen for "Årets bedste danske spændingsroman".

Noget af en bestseller

Derudover kan Valeur glæde sig over, at romanen stadig - her et år efter udgivelsen - fortsat ligger i toppen af de danske bestsellerlister.

Også fra udlandet er der stor interesse, og bogen er allerede solgt til udgivelse i både Tyskland, Norge, Holland, Rusland, Island, Spanien og Sverige.

Med Glasnøglen i hånden kommer Erik Valeur i selskab med forfattere som Jussi Adler-Olsen, Stieg Larsson, Jo Nesbø og Leif Davidsen, der alle er tidligere modtagere af prisen.

Facebook
Twitter