Et dybt anstændigt menneske

Journalist Stig Andersen, der er i gang med at skrive en bog om Politikens chefredaktør, siger, at Seidenfaden vil blive husket for sit mod, sit vid og sit intellekt.

- Tøger Seidenfaden var et dybt anstændigt menneske. Så kort kan det siges, siger journalist og forfatter Stig Andersen, der er i gang med at skrive en bog om Politikens markante chefredaktør.

Stig Andersen har i den seneste tid tilbragt mange timer sammen med Tøger Seidenfaden, som godt selv var klar over, hvor alvorligt det stod til.

- Min indgang til Tøger var, at han en gang imellem var lidt irriterende. Sådan er der også mange andre, der har haft det, siger Stig Andersen til DR Nyheder.

Mod, vid og intellekt

Rent journalistisk vil Tøger Seidenfaden ifølge Stig Andersen blive husket for sit mod, sit vid og sit intellekt.

- Det var intellektet, der samtidig gav ham den dømmekraft, der gjorde, at han turde gøre noget ved vores demokrati. Det er der ikke ret mange, der gør.

- Han formåede at kombinere sin egen viden, sit intellekt og sin dømmekraft med de positioner, han har haft som redaktør. På den måde gjorde han sig til en helt exceptionel markant person i vores samfund, siger Stig Andersen og tilføjer:

- Tøger var nok den eneste i det danske samfund, som har brugt demokratiet på demokratiets præmisser.

Facebook
Twitter

Mere fra dr.dk