Et røvspændende projekt: Populær komiker skal spille rollen som Terkel

Komikeren Ruben Søltoft spiller hovedrollen som Terkel i musicalen 'Terkel i knibe – the Motherfårking musical'.

Ruben Søltoft turnerer i efteråret hele landet tyndt med sit seneste standup-show 'Ting fra min mund'. Til februar springer han ud som musicalstjerne. (Foto: Martin Fält © dr)

Han er kendt for sin rolle i TV 2 ZULU-serien 'Sjit Happens' og sine standup-shows.

Men nu kaster den kendte komiker Ruben Søltoft sig over noget helt nyt; han skal nemlig være musicalstjerne.

Onsdag blev den 31-årige krøltop nemlig præsenteret som hovedrolleindehaveren i musicalen 'Terkel i knibe - the Motherfårking musical', der har premiere den 14. februar 2019.

- Jeg synes, det er et røvspændende projekt, som udfordrer mig helt sindssygt meget. Jeg har ingen erfaring med teater. Jeg er helt grøn, siger Ruben Søltoft.

Han var dog ikke sen til at takke ja, da han blev tilbudt rollen som Terkel.

- Det er en milepæl i dansk comedy. Jeg husker, hvor meget man gik amok over det i folkeskolen og op igennem gymnasiet.

- Det er folkeeje og noget af det bedste, Anders Matthesen har lavet. Det er et værk, der viser hvor dygtig en komiker og musiker han er, så det var svært at sige nej til, siger han.

Et drømmeprojekt

Musicalen bygger på animationsfilmen 'Terkel i knibe' fra 2004, der var baseret på Anders Matthesens radiofortælling af samme navn.

Nu bliver fortællingen altså også til en musical, hvor manuskriptet er skrevet af den Grammy- og Reumert-vindende rapper Clemens, der også selv medvirker i stykket som Terkels jernrørsbærende ven Jason.

- Jeg har smidt hovedet på blokken og gjort det til en æressag og et personligt anliggende mellem Anders Matthesen og jeg, at den her skal sidde lige i masken, siger Clemens og fortsætter:

- Det er et drømme- og ja-siger-projekt. Jeg har aldrig oplevet et projekt, der var så nemt at gå til med så taknemmeligt materiale, og hvor de personer, man inviterer til at være med, siger ja helt impulsivt.

Clemens debuterede som rapper i 1997 med albummet 'Regnskabets time'. Siden 2002 har han også markeret sig som dramatiker og skuespiller. (Foto: Martin Fält © dr)

Ud over Ruben Søltoft og Clemens spiller Martin Brygmann rollen som Arne Nougatgren og Thomas Bo Larsen rollen som Stewart Stardust.

Skolens mobbere spilles af Joel Hyrland og Hadi Ka-Koush, som flere vil kende som YouTube- fænomenet Adam og Noah.

'Terkel i knibe – the Motherfårking musical' får premiere den 14. februar 2019 i Tivolis koncertsal og vil derefter turnere rundt i landet.

Holdet til musicalen: Clemens, Thomas Bo Larsen, Lea Thiim Harder, Joel Hyrland, Martin Brygmann, Hadi Ka-Koush og Ruben Søltoft. (Foto: Martin Fält © dr)