Eurovision: Wonderful Copenhagen kommer under skærpet tilsyn

Erhvervsstyrelsen sætter Wonderful Copenhagen under skærpet tilsyn, og ledelsen risikerer straffe- eller erstatningssag efter Eurovision-sagen.

Wonderful Copenhagen kommer under skærpet tilsyn og ledelse og bestyrelse risikerer erstatsnings- og straffeansvar i Eurovision-sagen. (Foto: Jakob Boserup © Type 1)

Turistorganisationen Wonderful Copenhagen får hård kritik af Erhvervsstyrelsen for at have indgået låneaftaler med DR, uden at Erhvervsstyrelsen har accepteret lånene.

Krtikken kommer i en afgørelse, som Erhvervsstyrelsen har offentliggjort tirsdag eftermiddag.

Wonderful Copenhagens projektselskab, som stod for klargøringen af B&W Hallerne, valgte at indgå flere låneaftaler med DR, så det europæiske melodigrandprix kunne gennemføres i hallerne.

Men aftalerne blev ikke gennemgået af Erhvervsstyrelsen, hvilket de skal, fordi Wonderful Copenhagen er en erhvervsdrivende fond, skriver styrelsen i sin afgørelse.

Styrelse: Vi skulle have givet samtykke

- Erhvervsstyrelsen finder det yderst kritisabelt, at fonden har foretaget en række ekstraordinære dispositioner, som Erhvervsstyrelsen skulle have haft forelagt og givet samtykke til, skriver styrelsen i sin afgørelse.

Wonderful Copenhagen bliver nu placeret under skærpet tilsyn, som minimum vil gælde i det kommende år. Det betyder, at bestyrelsen hvert kvartal skal give Erhvervsstyrelsen en redegørelse om de dispositioner, som fonden har foretaget.

Mulige erstatnings- eller straffesager

Erhvervsstyrelsen har også vurderet, om der kan rejses erstatnings- eller straffesager mod flere af de nuværende eller tidligere bestyrelsesmedlemmer i Wonderful Copenhagen. Dog mener styrelsen, at det skal afklares gennem en ekstern vurdering, hvor bestyrelsesmedlemmer og direktører, som har været en del af Eurovision i København, deltager.

Erhvervsstyrelsen skriver desuden, at de har undersøgt sagen om nepotisme i forhold til ansættelser i Wonderful Copenhagen, men at styrelsen ikke går videre med sagen.

Bestyrelse: Ingen kommentarer

Peter Højland, der er bestyrelsesformand i Wonderful Copenhagen, bekræfter i en skriftlig kommentar til Metroxpress, at de har modtaget afgørelsen. Men han siger, at fondens bestyrelse ikke har yderligere kommentarer til sagen før 10. december, hvor afgørelsen behandles på et bestyrelsesmøde.

Konkret drejer kritikken sig om tre forhold, hvor der er lavet aftaler om medfinansiering og støtteerklæringer for et samlet beløb på op til 49 millioner kroner.

Facebook
Twitter