Fællessang og rabalder: Sådan bliver mindekoncerten for Kim Larsen i aften

The Minds of 99, Oh Land og Magtens Korridorer synger for, når DR inviterer til et syngende farvel til Kim Larsen på Rådhuspladsen i København - og på storskærme landet over.

Kim Larsen døde sidste søndag længere tids sygdom. I aften hyldes Han med en mindekoncert, der har fået titlen 'Som et strejf af en dråbe - Danmark synger farvel til Kim Larsen' (Foto: © Ida Guldbæk Arentsen, Scanpix)

Det bliver en historisk aften!

Det lover DR's underholdningschef, Jan Lagermand Lundme, for søndagens mindekoncert for Kim Larsen.

- Man kommer til at opleve noget af al den fantastiske musik, som Kim Larsen har skrevet gennem tiden. Der kommer mange dygtige, danske kunstnere og optræder - og vi bliver rigtig mange, der sammen skal synge de klenodier, som Kim Larsens sange er, siger han.

Mindekoncerten finder sted på Rådhuspladsen i København fra klokken 19.30 til 21, hvor en stribe danske kunstnere som The Minds of 99, Magtens Korridorer og Oh Land synger nogle af Kim Larsens største klassikere.

- Det bliver nogle af de helt store Kim Larsen-numre, man kommer til at høre. Vi har kigget på hitlisterne og på de afstemninger, der har været på nettet. Og så har vi talt med kunstnerne om, hvad de gerne selv vil synge. Ud fra det har vi sat et program sammen, hvor der er noget for enhver smag. Der er både de stille, melankolske sange - og dem med masser af gang i, som man kan danse med til, siger Jan Lagermand Lundme.

Plads til fællessang

Der er lagt op til fællessang til koncerten. Både på Rådhuspladsen og hjemme foran tv'et.

- Vi vil gerne have publikum til at synge med - både i København og i hele landet. Vi kalder netop mindekoncerten for 'Danmark synger farvel til Kim Larsen'. Det er dén stemning, vi har fornemmelse af, at mange danskere gerne vil have - og det er dét, vi gerne vil skabe et rum for, fortæller Jan Lagermand Lundme.

Hvis du ikke har mulighed for at være til stede i København, så har både Aarhus, Odense og Aalborg opsat storskærme, hvor man kan samles og nyde mindekoncerten - og synge med. Koncerten sendes naturligvis også direkte på DR1, på DR TV - hvor du også kan følge med fra udlandet - og P4.

- Jeg vil gerne opfordre alle, der har lyst og mulighed for det, til at komme ind på Rådhuspladsen. Hvis den ikke er stor nok, så har vi sat skærme på på henholdsvis H.C. Andersens Boulevard og Vesterbrogade, så man kan se koncerten dér og stadig få en fantastisk oplevelse. Vi arbejder sammen med nogle af de bedste folk i Danmark om at lave arrangementet, så vi kan tage imod rigtig mange mennesker. Så jeg håber, at der er mange, der har lyst til at komme, siger Jan Lagermand Lundme.

Herunder følger praktisk information om, hvordan aftenen kommer til at forløbe.

Hvem optræder til koncerten?

En række af landets største musikere synger for, når publikum på Rådhuspladsen og seerne foran stor- og tv-skærmene opfordres til at synge med på Kim Larsens klassikere.

De optrædende kunstnere er The Minds of 99, Magtens Korridorer, Oh Land, Caroline Henderson, Mattias Kolstrup, Love Shop, Dorthe Gerlach, Kwamie Liv, Rasmus Walter, Michael Falch, Mette Lindberg, Kira Skov, Carl Emil Petersen, Rasmus Nøhr og DR Pigekoret.

(© dr)

Hvilke sange bliver der sunget?

Sangene, som du kan synge med på, tæller en række af Kim Larsens største klassikere - både fra hans tid i Gasolin', sammen med Bellami og i eget navn.

Hvem, der synger hvad, bliver først afsløret ved mindekoncerten.

Hvornår skal jeg være på Rådhuspladsen i København?

Mindekoncerten begynder klokken 19.30 og varer til klokken 21.00. Følg begivenheden på Facebook her.

Der kan komme mange mennesker, så det anbefales, at man kommer i god tid og ellers følger sikkerhedspersonalets anvisninger.

Al adgang til Rådhuspladsen er fra H.C. Andersen Boulevard. Der er ikke adgang til pladsen fra Strøget. Hvis du kommer fra Nørreport Station, så skal du gå langs Nørre Voldgade og H.C. Andersens Boulevard.

Ud over at kunne opleve koncerten på Rådhuspladsen kan du også følge med på tre storskærme, der bliver sat op på henholdsvis H.C. Andersens Boulevard og Vesterbrogade.

H.C. Andersens Boulevard er spærret af fra krydset ved Tivoli/Glyptoteket til Jarmers Plads, og Vesterbrogade er spærret fra Rådhuspladsen frem til krydset ved Tivoli/Arbejdernes Landsbank.

Hvordan kommer jeg nemmest til Rådhuspladsen?

Det frarådes på det kraftigste at tage bilen. Kommer du på cykel, anbefales det, at du parkerer et godt stykke fra området omkring Rådhuspladsen.

Kommer du med tog, er det nemmest at stå af på enten Vesterport station eller Københavns Hovedbanegård.

Se kort over vejspærringer nær Rådhuspladsen fra lørdag klokken 22 til mandag morgen ved at klikke på filen her.

Er der særlige pladser til kørestolsbrugere?

Der vil være et begrænset område til kørestolsbrugere. Her er 'Først til mølle-princippet gældende. Der er kun adgang fra Vester Voldgade ved Rådhustrappen. Der er ikke handicapparkering ud over de almindelige parkeringsforhold.

Kan se jeg se koncerten andre steder end i København?

Ja, det kan du naturligvis. I Aarhus, Odense og Aalborg bliver der opsat storskærme, som sender mindekoncerten direkte.

Klik på de enkelte steder for at følge begivenheden på Facebook.

Herudover kan du selvfølgelig se koncerten direkte på DR1, på DR TV - hvor du også kan følge med fra udlandet - og lytte med på P4.