Fællessang vender tilbage på DR1: Nyhedsvært og musiker erstatter Faber og Steffensen

Vært Johannes Langkilde og musiker Katrine Muff overtager det populære sangprogram.

Katrine Muff og Johannes Langkilde er det nye makkerpar, når danskerne igen kan mødes om en times fællessang fredag den 22. januar. (Foto: Agnete Schlichtkrull © dr)

Med en hverdag præget af hjemmearbejde og alt for få aftaler i kalenderen er det igen blevet tid til at tænde for fjernsynet og synge lige så tosset, du kan, sammen med hundredtusindvis af andre danskere.

I næste uge – nærmere bestemt fredag den 22. januar – vender det populære tv-program 'Fællessang – hver for sig' nemlig tilbage på DR1 i den bedste sendetid, og ligesom sidst handler det om at samle danskerne i en coronatid med alle de sange, vi kender og elsker.

Men programmet bliver alligevel ikke helt ligesom i det herrens corona-år 2020, for denne gang er det ikke længere Phillip Faber, der sidder bag klaveret, og Mads Steffensen er heller ikke længere vært.

I stedet får seerne glæde af en anden erfaren vært, nemlig Johannes Langkilde, som vi kender fra TV Avisen og 'Det politiske talkshow', mens det bliver musiker og komponist Katrine Muff, der overtager Fabers job ved klaveret.

Johannes Langkilde glæder sig enormt til at lave programmet og er "meget stolt over at få lov til at føre så stor en succes videre", som han siger.

- Som seer har jeg selv tænkt, at programmet var lige, hvad man havde brug for. Jeg er selv et ekstremt socialt menneske og har brug for fællesskab, så i en tid, hvor der er lagt låg på det, synes jeg, at fællessang skaber et rum for, at man stadig kan være sammen hver for sig, siger værten.

Langkilde lever og ånder for musik

For Johannes Langkilde er den nye værtsopgave faktisk noget af en drøm.

Han har nemlig altid "levet og åndet for musik", fortæller nyhedsværten, der selv spiller masser af musik i sin fritid.

- Da jeg var yngre, troede jeg, at jeg skulle skabe mig et liv som musiker, og jeg var da også kort forbi et jazzkonservatorium, men jeg interesserede mig jo også meget for tv og nyheder. Derfor endte jeg med at beslutte, at musikken var bedre som en hobby, fortæller han og fortsætter:

- Så at få lov til at kombinere min rolle som vært og min passion for musik er fantastisk. Det er, som om der nu bliver bundet en sløjfe på det hele.

Selvom vi kender ham bedst som formidler af dagens vigtigste nyheder, bliver det nu ikke første gang, at Johannes Langkilde synger og spiller klaver på tv. Sidste år akkompagnerede han netop Phillip Faber ved klaveret under en morgensang på DR1.

Se dem levere duetten 'Der kommer altid en Sporvogn og en Pige til', som oprindeligt blev sunget i filmen 'Ved Kongelunden' af Dirch Passer og Ove Sprogøe i 1953.

Og selvom det er Katrine Muff, der som udgangspunkt sidder ved tangenterne i 'Fællessang – hver for sig' fremover, tør Johannes Langkilde ikke love, at han kan holde sig væk fra klaveret.

- Det er jo Katrine, der sidder ved klaveret, og det synes jeg er pragtfuldt. Jeg glæder mig rigtig meget til at arbejde sammen med hende, men jeg kan ikke afvise, at jeg også selv på et tidspunkt får lov til at låne klaveret lidt, siger han.

Læser sig igennem Højskolesangbogen

Også Katrine Muff, der sidste år var vært og sangcoach i DR-programmet 'Fra skrål til skønsang', tripper for at komme i gang med at guide danskerne igennem en masse kendte sange ude i stuerne.

- Jeg glæder mig helt vildt, for jeg elsker virkelig fællessang. Jeg har jo fulgt, hvordan Phillip Faber har styret slagets gang, og hvordan han er blevet danskernes ven, så nu håber jeg bare, at de har plads til en ven mere, siger hun.

Katrine Muff er selv vokset op med fællessang – fra hun var seks til 20 år, sang hun hver søndag i kirkekor, og lige nu arbejder hun som højskolelærer, så rygsækken med sange er ved at blive fyldt godt op, forsikrer hun:

- Jeg er gået i gang med en hardcore bootcamp, hvor jeg er begyndt at læse Højskolesangbogen fra en ende af. Lige nu er jeg nået lidt over halvvejs, og jeg agter at fortsætte, til jeg er kommet igennem den hele, siger hun.

Derudover har Katrine Muff selv sunget kor for kunstnere som Oh Land, When Saints Go Machine og Hanne Boel, så også her er der en bred vifte af genrer at trække på.

- Alle har jo forskellige yndlingssange, og Phillip Faber har fået sine i spil på den smukkeste måde i programmet, men nu kommer jeg med mine, siger hun.

Phillip Faber har både siddet bag pianoet i 'Fællessang - hver for sig' og 'Morgensang' på DR under tiden med corona. Nu vender han tilbage til jobbet som dirigent for DR Pigekoret. (Foto: Mikkel Suppras Kjeldsen)

Faber: 'Vi har været vidt omkring'

Og hvad så med Phillip Faber, der var med til at etablere konceptet for programmet?

Han skal tilbage og hellige sig sit oprindelige job.

- Det har været en fornøjelse fredag efter fredag at være med til at skabe et musikalsk fællesskab for danskerne. Vi har været vidt omkring, når det kommer til kunstnere, genrer og sange, og jeg glæder mig over, at interessen for fællessang på tv stadig er stor. Nu giver jeg glad stafetten videre og glæder mig til at vende tilbage til kernen i mit virke som dirigent for DR Pigekoret, udtaler han.

Grunden til, at Mads Steffensen ikke er med i den nye omgang af 'Fællessang – hver for sig' skyldes, at han ved årsskiftet stoppede i DR – efter mere end 20 års ansættelse – for at kaste sig over nye projekter.

Facebook
Twitter