Falsk Banksy-værk til salg på Lauritz.com

Auktionshuset Lauritz.com afholder lige nu nordens største auktion med gadekunst. Men et af auktionens værker har vist sig at være falsk.

Auktionshuset Lauritz afholder lige nu nordens største auktion for gadekunst "And Chaos Came", hvor man kan byde på 50 forskellige værker af mere eller mindre etablerede gadekunstnere. Et af værkerne skulle efter sigende være lavet af den britiske gadekunstner Banksy. Men nu viser det sig, at værket er falsk.

Værket "Rat With Headphones" var sat til salg i forbindelse med den nordiske gadekunstauktion på Lauritz. Værket stammede ifølge Lauritz fra Banksys Berlin tour 2004. Men kunstnerens eget kontrolorgan kunne erklære, at rotten med høretelefonerne var falsk.

- Dette er absolut en kopi. Vi har kontaktet auktionsfirmaet, skrev Pest Control tilbage, efter at svenske SVT havde indsendt et billede af det påståede Banksy-værk til kontroltjenesten.

Pest Control blev startet for nogle år siden som kontrolorgan for Banksy, og står netop for at undersøge potentielle Banksy værkers ægthed.

Men det var falsk

Efterfølgende forsøgte den svenske tv-station i går at komme i kontakt med auktionshuset, men hos Lauritz ønskede man ikke ønsket at stille op til interview. I stedet skrev auktionshuset i en mail til SVT, at man var overbeviste om værkets ægthed, fordi man mente at have "indgående kendskab til værkets herkomst". Men i dag har det altså alligevel vist sig, at der var tale om en kopi.

- Da det i dag har vist sig, at det tilskrevne værk ikke er af Banksy, har vi valgt at stoppe auktionen. Vi har truffet denne beslutning, efter vi i dag, har været i videre dialog med Pest Control, ligesom vi igen har gennemgået værkets historik, skriver konceptkoordinator Lise Klinke til DR.

Værket blev af Lauritz vurderet til en værdi af den nette sum på 120.000 svenske kroner, svarende til knap 100.000 danske. Men nu er værket altså taget ud af auktionen. Det er dog stadig muligt at byde på en af auktionens øvrige 49 gadekunstværker indtil i morgen aften, når auktionen slutter.

Mere fra dr.dk

Facebook
Twitter