Falsk caster meldt til politiet: Fupper unge piger til at smide tøjet på webcam

CPH Casting har indgivet en politianmeldelse efter flere henvendelser fra unge kvindelige skuespillere.

Stefanie Hansen på 18 blev bedt om at optræde nøgen under en casting. (© PRIVATFOTO)

- Jeg har haft flere grædende kvinder i røret, der virkelig føler sig krænkede af de her personer. De har fået dem til at tage tøjet af og til at gøre nogle ting, som har overskredet deres grænser.

Sådan lyder det fra Marie Brandstrup Larsen, der er indehaver af castingbureauet CPH Casting.

Inden for den seneste uge er hun blevet kontaktet af flere forskellige kvinder, der tror, de har været i kontakt med hende på Facebook.

Kvinderne er blevet kontaktet af henholdsvis en 'Sarah Sofie Dahlmose' og en 'Marie Brandstrup Sofia Larsen' på Facebook og spurgt, om de ikke har lyst til at komme til casting til hovedrollen i 'en ny dansk film med en kendt, kvindelig instruktør'.

- Pigerne får fortalt, at det er noget med et kærestepar som skal lægge op til en anden, og derfor bliver casteren nødt til at se, hvor deres grænse går. Så casteren, der udgiver sig for at være en kvinde, vil se, hvad de har i sig, forklarer Marie Brandstrup Larsen.

Herunder ses den falske profil, hvor en ukendt person har misbrugt Marie Brandstrup Larsens navn:

Det er opslag som det her, der har fået flere kvinder til at tro, de kunne komme til casting til hovedrollen i en ny film. (Foto: Screendump fra Facebook)

Men profilen er falsk, og ikke nok med, at den rigtige Marie Brandstrup Larsen er ked af det over, hendes navn er blevet brugt i den sammenhæng, så har personen eller personerne bag profilen fået flere kvinder til at sende billeder af sig selv - og i nogle tilfælde også lave en casting via Skype, hvor kvinderne skulle tage tøjet af.

Og det er så her, Marie Brandstrup Larsen efterfølgende er blevet ringet op af piger, der har følt sig krænket.

- Der er flere, der så har ringet og spurgt mig, om det virkelig var mig, de havde snakket med, fordi det er gået op for dem, at det, der lige er sket har været virkelig grænseoverskridende. Og så har jeg kunnet fortælle, at det ikke var mig, siger hun.

Ifølge de piger, Marie Brandstrup Larsen har talt med, starter castingen stille og roligt ud fra et manus, de har fået på forhånd.

Marie Brandstrup Larsen, der er indehaver og stifter af CPH Casting er ked af, hendes billede og navn er blevet brugt til at lokke piger til falske castinger via Skype. (Foto: PRIVATFOTO)

- Men så bliver det ligesom mere og mere intenst, og pludselig skal de tage tøjet af, og flere af pigerne får desværre gjort noget grænseoverskridende. De får at vide, de skal gøre noget seksuelt, så den her 'caster' kan se, de kan have en seksuel scene med en fyr, fortæller hun.

DR er i besiddelse af nogle af de samtaler, forskellige piger og unge kvinder har haft med personen på Facebook. Her bliver de blandt andet spurgt om, hvordan de har det med at være nøgne - og om de er gode til at holde på hemmeligheder.

Derudover for flere af pigerne også at vide, at det er vigtigt, de ikke fortæller om castingen til nogen, fordi det så kan skade deres chance for at få rollen.

Skulle smide tøjet

En af dem, der er blevet kontaktet af personen, der har udgivet sig for at være caster Sarah Sofie Dahlmose, er 18-årige Stefanie Hansen.

Hun blev kontaktet på Facebook i slutningen af oktober, kort tid efter at hun havde oprettet sin profil på et castingsite. Her fortalte 'Sarah Sofie Dahlmose' blandt andet, at filmselskabet Nordisk Film var involveret.

- Det startede med, at jeg skulle optages til den her casting til en ny film. Jeg var godtroende og hoppede i med begge ben, siger Stefanie Hansen.

Derefter udfyldte Stefanie Hansen et skema og sendte flere billeder til 'Sarah Sofie Dahlmose', som derefter gav hende adgang til en casting, som skulle foregå via webcam på Skype.

Stefanie Hansen fik samtidig besked om, at hun ikke måtte fortælle om castingen til hverken familie eller kæreste, da det ville skade hendes chance for at få rollen. Men af bare lykke nåede hun at fortælle det til sin mor, inden hun læste, at det var fortroligt.

- Jeg fik så at vide, at jeg i castingen lige skulle være kommet ud af badet og skulle gå ind på mit værelse og tale med en fyr og så vende mig mod kameraet uden tøj på. Da jeg læste det, kunne jeg godt regne ud, at det måske var en falsk profil, og så søgte jeg hendes navn på Facebook og fandt en anden, som havde været igennem det samme, siger Stefanie Hansen.

- Det er ikke særlig rart, og det er skræmmende, at man kan gøre sådan noget, siger hun.

Også Nordisk Film TV Cast har lagt en advarsel ud på deres Facebook-side, fordi man også her har fået henvendelser fra personer, der har været i kontakt med 'Sarah Sofie Dahlmose'.

Nordisk Film TV Cast lagde denne advarsel ud efter flere henvendelser om den falske caster 'Sarah Sofie Dahlmose'. (Foto: Screendump fra Facebook)

Nordisk Film: Vi anmeldte sagen i august

Malene Ehlers, der er advokat for Nordisk Film Production, fortæller, at de har fået flere henvendelser fra kvinder, som allerede i sommer er blevet kontaktet af en falsk caster ved navn Sarah Sofie Dahlmose, som udgiver sig for at stamme fra Nordisk Film.

- De har følt sig stærkt krænkede i løbet af castingerne, og derfor har vi politianmeldt sagen i august, siger Malene Ehlers.

Nordisk Film valgte dog at lade være med at advare på de sociale medier om det. I stedet kom advarslen først for omkring et døgn siden, hvor Nordisk Film TV Cast, der ikke længere er en del af Nordisk Film-koncernen, valgte at poste en advarsel på Facebook.

- Vi valgte at lave en politianmeldelse af sagen, fordi vi vurderede, at det var den klart mest effektive måde at få stoppet og pågrebet den falske caster, siger Malene Ehlers.

Begge profiler findes ikke længere på Facebook.

Har du oplevet noget lignende, så kontakt gerne journalist Malene Koops Grønborg på mgrn@dr.dk eller Silas Bay Nielsen på sibn@dr.dk.

FacebookTwitter