Fanny og Caroline fra 'Den Anden Verden': Vildt at spille sammen med Sofie Gråbøl og Lars Brygmann

Både mødet med flere professionelle skuespillere, men også at lære at lave sine egne stunts har været blandt hovedrollernes vildeste oplevelser med at lave julekalender.

Hele december måned har seerne på DR1 kunne følge Fanny Bornedal og Caroline Vedel i hovedrollerne i 'Den Anden Verden'. Og det har været en stor oplevelse for de to 16-årige piger at få sådan nogle store roller.

- Det er jo eksponering i 24 dage i træk. Det er ret vildt, siger Caroline Vedel.

Men også mødet med de mange andre skuespillere, der er med i julekalenderen har været stort for de to teenagere. De har blandt andre spillet tæt sammen med Sofie Gråbøl og Lars Brygmann samt Christine Albeck Børge.

- Det har været så vildt at møde alle de professionelle skuespillere. Og vi er blevet meget inspirerede, fortæller Caroline Vedel.

- Det der med at turde, har inspireret mig helt vildt meget. Sofie Gråbøl, der bare går på settet, og så skriger hun bare i en eller anden scene. Så tænker man: Shit mand, er hun okay, fordi hun er bare så meget inde i det, siger hun.

Fanny Bornedal og Caroline Vedel er blevet rigtig gode veninder, mens de har spillet tæt sammen i julekalenderen. (Foto: Per Arnesen © Dr)

- Og jeg har spillet meget sammen med Lars (Brygmann, red.), og han har lært mig så meget. Han er så god, og det hele bliver så naturligt, når man spiller med ham, siger Fanny Leander Bornedal.

Hør mere om pigernes oplevelser med de andre skuespillere i videoen ovenfor.

Vi er begge to en Sara

De to veninder har haft mange fantastiske oplevelser i det år, det har taget at indspille julekalenderen, og de kan begge relatere til de roller, de spiller.

- Altså vi er nok begge to mest en 'Sara'. Vi har begge noget 'Anna' i os, men vi er begge to mest som Sara, ligesom vi også gerne vil ud, vi vil gerne spille skuespil, være selvstændige og gøre tingene selv, siger Fanny Bornedal.

Fanny Leander Bornedal er datter af filminstruktøren Ole Bornedal og koreograf Vicky Leander og har tidligere blandt andre medvirket i DRs tv-serie 1864 (2014). (Foto: Jesper Tøffner © dr)

- Og så har vi selvfølgelig også stadig lidt af Anna i os. Vi elsker jo også vores mor og far og vi har brug for omsorg, siger hun.

Svært at holde masken

Igennem de mange afsnit i julekalenderen har pigerne været på en masse prøvelser. Det samme gjaldt for de mange optagelser, hvor pigerne kom ud af deres vante rammer.

- Vi har haft så mange vilde oplevelser og vilde scener. Og nogle gange skulle vi lave noget, hvor vi bare var helt ude at skide, griner Fanny Bornedal.

- Det har også været svært at holde masken, fordi vi samtidig har haft det så sjovt. Der har været nogle scener, hvor det hele bare føltes vildt overdrevet og dramatisk, og det var bare sjovt i sig selv, siger Caroline Vedel.

De to piger har også fået hjælp af en stuntinstruktør, når der skulle laves vilde ting på settet. Det har ikke altid været helt nemt, men alligevel har de insisteret på at lave deres stunts selv.

Caroline Leonora Vedel Larsen har blandt andre haft en rolle i tv-serien 'Hjørdis' på TV2, og har desuden deltaget i var Voice Junior 2014. (Foto: Jesper Tøffner © dr)

- Lars Kaalund (instruktør, red.) kaldte mig for 'Tammy Cruise' i stedet for Tom Cruise, fordi jeg gerne ville lave mine egne stunts. Jeg synes, det var ærgerligt, hvis der skulle en 'stand in' på. Og det har virkelig været fedt at få lov til, siger Caroline Vedel.

- Vi er begge meget stolte og glade for julekalenderen. Det har været en fed oplevelse. Vi er kede af, det er slut, men det har virkelig været fedt, siger Fanny Bornedal.