Fans i panik: Kan ikke se premieren på Game of Thrones

Det, der ikke måtte ske, skete. HBO Nordic oplever tekniske problemer ved sæsonpremieren på 'Game of Thrones'.

HBO-kunder er vrede over ikke at kunne se den meget imødesete sæsonpremiere af Game of Thrones på grund af tekniske problemer. (Foto: (Foto: HBO Nordic))

Spoiler alert: Denne artikel kan indeholde spoilers fra første episode af ottende sæson af Game of Thrones.

10.39: HBO Nordic skriver på Facebook, at streamingtjenesten er begyndt at virke igen efter flere timer med tekniske problemer.

Vinteren er kommet, Muren er faldet og 'de dødes hær'– nu med drage – bevæger sig sydpå og truer alle mennesker i Westeros med total udslettelse.

Med andre ord er verdens vel nok mest hypede tv-serie, 'Game of Thrones', tilbage på din skærm med den ottende og endegyldigt sidste sæson.

Men det er ikke alle HBO-kunder, der kan se afsnittet lige nu. Streamingtjenesten oplever nemlig tekniske problemer her til morgen - sikkert på grund af den massive interesse for Jon Snow, Daenerys Targaryen, Cersei Lannister og alle de andre karakterer.

- Jeg afmelder mig HBO nu. Hvis det er jeres standard, kan vi ikke bruge det til en skid. I har haft så længe til at forberede jer til den her dag, skriver en vred bruger på HBO Nordics Facebook-side.

- Hold nu kæft, hvor er det for dårligt. Sidder her med familien, og så skal man have sådan en dårlig oplevelse. Og man har glædet sig i to år nu. Det er ikke i orden, skriver brugeren Daniel Lind.

HBO Nordic har derfor lagt en beklagelse ud på Facebook med referencer fra GoT-universet:

- Serviceravn: Vi oplever desværre uforudsete tekniske problemer i øjeblikket, da vi bliver invaderet af Night King og hans hær af døde. Vi beklager mange gange for al ulejligheden. Vi takker for jeres tålmodighed og kæmper for at besejre fjenden, så hurtigt som muligt, skriver HBO Nordic.

Kulminationen på tv-seriens guldalder

Den første af i alt seks episoder fik dansk premiere i nat klokken 03, og ifølge Soundvenues anmelder og skribent Rasmus Friis er det en af de største populærkulturelle begivenheder i nyere tid.

- Det er årtiets største tv-serie, og 'Game of Thrones' er kulminationen på tv-seriens guldalder. Det er derfor et meget stort samtaleemne, når sidste sæson har premiere, siger han i P1 Morgen.

Brandon Stark, som er blevet til 'den treøjede ravn' spås en nøglerolle i afslutningen på 'Game of Thrones'. (Foto: HELEN SLOAN © HBO Nordic)

- En lidt tam start

Ekstra Bladets anmelder Henrik Queitsch giver første afsnit fire ud af seks stjerner. Trods det pæne antal stjerner kalder han sæsonpremieren en 'lidt tam start'.

- Der var tale om en af de sædvanlige sæsonpremierer, hvor kortene blev delt ud, frem for egentlig spillet. Og en decideret trumf blev der ikke budt på. Det var bestemt ikke dårligt, og heller ikke noget der betyder, at man fortryder, at man nu har tilbragt omkring 68 timer i selskab med en række stærkt dysfunktionelle familier, men det kunne måske heller ikke stå helt mål med forventningerne.

Netop forventningerne til den allersidste sæson af 'Game of Thrones' har været skyhøje, siden sæsonfinalen i sæson syv løb over skærmen 27. august 2017.

Åbningsafsnittet lever til fulde op til Berlingskes anmelder, Thomas Konradsens, forventninger, som han giver fem ud af seks stjerner.

- Faktisk er det et af de stærkere åbningsafsnit indtil videre i serien, fordi handlingen stort set udelukkende kredser om hovedplottet, og vi skal ikke længere forholde os til og forsøge at forstå kringlede politiske situationer på adskillige kontinenter, skriver anmelder Thomas Conradsen.

Jon Snow og Daenerys Targaryen er sammen i Winterfell, hvor det store slag mod 'de dødes hær' forventes at skulle stå. (Foto: HELEN SLOAN © HBO Nordic)

Britiske The Independent giver afsnittet tre ud af fem stjerner og konstaterer, at der faktisk ikke sker det store i afsnittet.

Og så er det som om, skriver anmelderen, at jo større og mere hypet serien er blevet, jo mindre interessant er den.

- Jeg kan godt lide 'Game of Thrones', men jeg er ikke sikker på, at jeg elsker serien mere. Jeg vil nyde de resterende episoder, men ligesom hos skuespillerne, holdet bag, forfatterne, instruktørerne og - formoder jeg - mange seere, vil den største følelse, når serien er over, ikke være sorg over tabet, men lettelse.

Facebook
Twitter

Mere fra dr.dk