Fans stod i kø for at møde verdenskendte drag-queens: Jeg rystede og vidste ikke, hvad jeg skulle sige

RuPaul’s Drag Race var i aftes i København for at optræde, og danske fans ville møde stjernerne.

Heidi Pedersen (th.) mødte i aftes sit idol, dragqueenen Shangela, da stjernerne fra RuPaul's Drag Race besøgte København. (© DR/Getty images)

Drag-queens fra det verdenskendte amerikanske realityshow 'RuPaul’s Drag Race' var i går forbi København, hvor de - iført store kjoler med glitter og fjer, højhælede sko og masser af makeup - fyrede op for et kæmpe live-show.

Seks drag-queens var med fra realityshowet, der for første gang blev vist på tv i 2009 og siden er blevet et stort seerhit i både hjemlandet USA og herhjemme, hvor det vises på Netflix.

I hver sæson skal deltagerne konkurrere mod hinanden i en række udfordringer om kostumedesign, sminke og evnen til at levere spydige drag-drillerier.

Hvert afsnit slutter med at én drag-queen bliver sendt hjem, og til sidst kårer showets dommer, RuPaul, vinderen og sæsonens bedste drag-queen.

Vi kiggede forbi DR Koncerthuset for at møde de største fans, der havde købt billet til et personligt møde og selvfølgelig live-showet med de seks drag-queens, for at høre dem, hvorfor RuPaul’s Drag Race er så fantastisk.

Sigurveig Thormundsdottir (th.), Sascha Holiday (mf.) og Emil Olsen var i går i DR Koncerthuset for at se stjernernes fra RuPaul's Drag Race. (Foto: Frederik Højfeldt Nielsen © dr)

- De er faktisk ikke så bitchy i virkeligheden

Sascha Holiday, der uden kjole og høje hæle hedder Rasmus Jensen, har taget drag-udstyret på, da hun sammen med Sigurveig Thormundsdottir og Emil Olsen er taget til RuPaul’s Drag Race.

- Det var mega, mega nice og fantastisk endelig at få lov at møde dem, som man har fulgt på tv så længe. Selvfølgelig er de nogle queens. Men de er rigtig flinke, og faktisk ikke så bitchy, som de kan være på tv, siger Sascha Holiday.

Emil Olsen er enig. Han kalder det helt sindssygt at se de seks drag-queens i virkeligheden.

- For mig er RuPaul’s Drag Race et udtryk for frihed og det at være kunstner. Vi møder dem, fordi vi er fælles om kunsten, og det, synes jeg, er fedt. Showet har en wow-faktor, og det bliver kun større, når man ser dem i virkeligheden, siger han.

Sharon Needles var en af de drag-queens, som besøgte København i går. (Foto: Katja Ogrin © Getty Images)

Emil Olsen og Sigurveig Thormundsdottir synes, at drag-queenen Sharon Needles er bedst, fordi hun i modsætning til mange andre drags er mere zombie-agtig og punk. Derimod synes Sascha Holiday bedst om Violet Chachki, fordi hun har taget den satiriske burlesque-stil til sig, som Sascha Holiday også selv er vild med.

Heidi Pedersen blev rød på skuldrene, fordi hun var ude foran DR Koncerthuset hele eftermiddagen for at møde de seks drag-queens inden showet. (Foto: Frederik Højfeldt Nielsen © dr)

- Hvis jeg var mand, ville jeg være drag

Heidi Pedersen har været til stort set alle RuPaul’s Drag Race-shows i Danmark. Men hun har også taget hele vejen til Los Angeles for at se drag-dommeren RuPaul, hvis portræt hun har fået tatoveret på sin arm.

Heidi Pedersen har fået en RuPaul-tatovering på sin arm. (Foto: Frederik Højfeldt Nielsen © dr)

Faktisk mødte hun allerede op foran Koncerthuset 11 timer før showets start, så hun kunne få mere alenetid med dragsene.

- Jeg har ventet og ventet, men det giver pote hver gang. Da de kom ud af bussen, kunne de huske mig fra tidligere, og det er jo fedt, siger hun.

Hun er mest vild med drag-queenen Shangela, som har været med i flere af sæsonerne på RuPaul’s Drag Race. Hun synes, at Shangela har en voldsom energi og kan skyde en fejlfri fest af hver eneste gang.

Shangela fra et tidligere show, hvor hun ankom, så alle lagde mærke til det. (Foto: Santiago Felipe © Getty Images)

- Shangela spurgte mig endda, hvordan det gik med mig og mine katte derhjemme. Det viser bare, at de kan huske én, og de tager sig tid til at lære deres fans at kende, siger hun.

For hende gør RuPaul’s Drag Race det, der før blev anset som ’unormalt’, til at blive normalt. Og det er det, der gør showet og tv-programmet fedt.

- Der er fest og farver, og det hænger bare sammen i mit hoved. Hvis jeg havde været en mand, så ville jeg helt 100 også være drag. Alle har en forskellig baggrund, og her accepterer alle hinanden, og det er fedt, siger Heidi Pedersen.

Kira Andersen og Percy Krogen efter mødet med drag-queensene. (Foto: Frederik Højfeldt Nielsen © dr)

RuPaul gør dig glad - selv på en dårlig dag

Percy Krogen og Kira Andersen har også købt særlige billetter, så de kunne komme helt tæt på dragsene.

Kira Andersen er cosplayer. Det er en subkultur, hvor man udklæder sig som forskellige karakterer fra f.eks. videospil eller film. Men Kira Andersen klæder sig nogle gange ud som dragqueenen Violet Chachki.

Violet Chachki under et tidligere live-show. (Foto: Chelsea Guglielmino © Getty Images)

- Jeg er vild med Violet Chachkis gamle hollywoodudtryk fra 50’erne og hendes forkærlighed for burlesque. Det var rigtig vigtigt for mig at få hendes tilladelse til at bruges hendes udtryk. Jeg fik hendes tilladelse, og hun var meget glad for det, siger Kira Andersen.

Men hun er også stor fan af hele RuPaul-universet, siger hun.

- RuPaul er en så fantastisk person. Han får dig til at føle, at han elsker dig som seer, selvom han ikke aner, du eksisterer. Når jeg er ked af det eller har haft en dårlig dag, så ser jeg et par afsnit, og så har jeg det supergodt igen. Han giver bare én så meget kærlighed, siger hun.

Percy Krogen er også stor fan af programmet og særligt drag-queenen Shangela, der var vært under aftenens show.

- Hun har været med i flere sæsoner, og hun har udviklet sig så meget – og er blevet en af de mest elskede queens.

Lars Lindhart Hansen, Lucas Meyer og René Jensen roser RuPaul's Drag Race for at ændre holdningen til minoriteter. (Foto: Frederik Højfeldt Nielsen © dr)

Rystede og vidste ikke, hvad han skulle sige

Lars Lindhart Hansen og René Jensen har begge været til flere RuPaul-shows. Men denne gang har de taget vennen Lucas Meyer med.

- Det var en meget voldsom oplevelse. Det var grænseoverskridende at se dem, når man er vant til at se dem på tv. De er så seje, og jeg rystede og vidste ikke, hvad jeg skulle sige, da jeg mødte dem, fortæller Lucas Meyer om mødet med de seks drag-queens.

René Jensen er vild med drag-showet, fordi de er så sjove og har så meget star-power. Og særlig Shangela roser han for hendes kropformer og evne som drag.

- Jeg nåede lige at sige til hende, at hun havde en flot talje. Så tog hun mig på røven, siger han og griner.

Lars Lindhart Hansen mener, at RuPaul’s Drag Race har forbedret standarden for dragshows, men også har fået flere til at acceptere homoseksualitet, transkønnede og drags generelt.

- Programmet har betydet, at der er kommet en større accept af, at man kan være den, man har lyst til. Og mange af dragsene fortæller også åbent om, hvor hårdt de tidligere har haft det, hvilket mange kan relatere til, siger han.

Facebook
Twitter