Farverigt farvel til Master Fatman: 'Det var hans måde at se livet på'

Se billederne fra de pårørendes sidste farvel med den folkekære dj, vært og entertainer, der i dag blev bisat.

Kvinder i sambakostumer dansede den farvestrålende kiste ud af Helligåndskirken, inden den blev kørt afsted på en blomsterdekoreret cykelrustvogn.

Bag den fulgte flere hundrede venner, kollegaer og familie til den folkekære dj, vært og entertainer Master Fatman med det borgerlige navn Morten Lindberg, der i dag blev bisat ved en farverig ceremoni i centrum af København.

Ceremonien blev afholdt præcis som Morten Lindberg ville have ønsket det, fortæller kunstner John Kørner.

- Han var utrolig farverig, og han synes helt sikkert, at en begivenhed som denne her skulle være farverig. Ikke så trist og mørk. Vi hyldede ham med blomster og farver. Det var hans måde at se livet på, siger kunstneren, der også holdt tale i Helligåndskirken.

Love is in the air

Optoget fra Helligåndskirken fulgte cykelrustvognen til Dronning Louises Bro, hvor blomsterne fra kirken blev spredt, mens folk sang 'Love is in the air' akkompagneret af et hornorkester. Senere på foråret vil urnen blive nedsat på Assistens Kirkegård på Nørrebro.

  • Kisten blev ledsaget af flere hundrede mennesker og et hornorkester. (Foto: Philip Davali © Scanpix)
  • Optoget gik ned gennem Strøget i København efter ceremonien i Helligåndskirken. (Foto: Philip Davali © Scanpix)
  • Udenfor kirken tog familie og venner en sidste afsked med den folkekære dj, entertainer og radiovært. (Foto: Philip Davali © Scanpix)
  • Kisten blev danset ud af sambakvinder med farvestrålende fjer. (Foto: Philip Davali © Scanpix)
  • Flere pressefotografer var mødt op for at tage billeder af den offentlige del af bisættelsen. (Foto: Philip Davali © Scanpix)
  • Thomas Blachman var også mødt op for at sige det sidste farvel. (Foto: Philip Davali © Scanpix)
  • Master Fatman var ved sin død radiovært. Mikael Bertelsen fra Radio24syv havde en stor buket blomster med til sin tidligere kollega. (Foto: Philip Davali © Scanpix)
  • Nogle kom til ceremonien iklædt farver. Andre kom på rulleskøjter. (Foto: Philip Davali © Scanpix)
  • Blomsterne fra bisættelsen blev spredt på Dronning Louises bro. (Foto: Philip Davali © Scanpix)
1 / 9

John Kørner, der var en af Morten Lindbergs mange venner, er rørt over, at så mange deltog ved bisættelsen:

- Det var en meget smuk bisættelse med rigtig mange mennesker. Morten havde stor kontaktflade, og det blev meget tydeligt. Faktisk kender jeg ikke et andet menneske med så mange venner. Alle kom for at sige farvel, siger han.

Morten Lindberg vil blive husket som en mand med grænseløs kærlighed, siger John Kørner til DR Nyheder.

- Det lyder som en kliché, men han nåede at elske mange mennesker, og han gjorde ikke forskel på mennesker.

Lindberg gør os lettere

Efter sin pludselige død den 26. marts er Morten Lindberg blevet hyldet som en af de mest elskede personer i medie- og musikbranchen.

Han blev kun 53 år gammel, og arbejdede indtil sin død som radiovært på både DR P8 Jazz og på Radio24syv, hvorfor programchef på Radio24syv Mikael Bertelsen også var mødt op ved bisættelsen.

- Der var en særlig, varm stemning i kirken. Selv efter han ikke er her mere, sætter han folk fri, ligesom han gjorde, da han var i live. Jeg er altid gået lettere og mere opløftet fra en samtale med ham. Selv til sin begravelse formår han at gøre ens gang lettere, lyder det fra Mikael Bertelsen, der har kendt Morten Lindberg helt fra sine teenageår.

- Det blev ved ceremonien tydeligt, at han har bevæget sig i adskillige forskellige verdener og miljøer. Jeg tror ikke, der er mange, der kan favne alt fra dansktop over rock, pop og jazz til helt til obskure og mærkelige subkulturer så nysgerrigt og ægte, som han kunne.

Fortjener en statue

Morten Lindberg blev først kendt i bandet Master Fatman and his Freedom Fighters, og han har to gange deltaget i Melodi Grand Prix.

I 1993 stiftede han Det Kosmiske Parti, der stillede op til kommunalvalget i Københavns Kommune. Partiet krævede juridiske rettigheder til naturen, en langsommere jordrotation og grænseløs kosmisk kærlighed.

Jesus og Buddha var forbillederne, og Morrten Lindberg både bad og mediterede. Desuden var han vegetar i mere end 30 år og havde en enorm appetit på livet og på desserter, som han spiste for at være tyk og glad - frem for at være tynd og sur.

Forfatter og debattør Knud Romer udtalte kort efter Morten Lindbergs død, at han fortjener en statue.

- Vi stiller en statue af ham. Vi kan lige så godt begynde at samle ind med det samme og tale med Det Kongelige Teater om, at vi skal have en plads på Ofelia Plads til Morten. Og jeg vil gerne se dem, der siger nej.

Master Fatman efterlader sig en hustru og fem børn.

Facebook
Twitter

Mere fra dr.dk