5 navne du bare skal og må høre - også selvom du ikke er på festival

Festivalgæsterne på Roskilde peger på fem navne, de glæder sig til - så meget, at du også skal høre dem derhjemme.

Rapper Ice Cube optræder på Roskilde Festivals største scene, Orance Scene, lørdag. (Foto: NBC © Getty Images)

Om du er til hiphop, rock, pop, verdensmusik eller elektronisk musik så er der noget for dig i Roskilde Festivals program.

Alle festivalgæster har i hvert fald mindst én favorit, de bare må opleve live på festivalen. Og som også er værd at sætte på stereoanlægget og mobilen derhjemme.

For selvom du ikke er til stede på festivalpladsen, er der god grund til at dykke ned i musikprogrammets skatkammer af bands.

Vi har spurgt fem Roskilde-gæster, hvad de glæder sig mest til at opleve, og som de vil anbefale andre at høre.

(Foto: Allan Hansen © dr)

Justice

- Justice er nok dem, jeg glæder mig mest til at se. De har den lækreste lyd, der findes, og så har jeg aldrig set dem før, siger Tobias Petersen inden koncerten, der fandt sted onsdag aften.

- Der er mange fede bands, jeg gerne vil se, og nogle gange spiller de samtidig, men sådan er det heldigvis ikke med Justice.

(Foto: Allan Hansen © dr)

Bonobo

- Jeg glæder mig mest til Bonobo. Han laver virkelig bare noget super lækkert elektronisk musik – det er sådan noget world-music-dance-agtigt, siger Astrid Mahone.

- Jeg har lyttet meget til det i flere år, men har aldrig oplevet ham live. Det er godt nok samtidig med The Weeknds koncert, der jo trækker mange mennesker, men det er også fint nok.

(Foto: Allan Hansen © dr)

Arcade Fire

- Arcade Fire, for det er et af de fedeste bands overhovedet. Nu har jeg endelig muligheden for at høre dem, og det troede jeg ikke jeg ville få, så det er bare sindssygt fedt, siger Mathias Didia.

- Jeg glæder mig rigtig meget til at høre noget fra deres gamle albums og så noget af det nye. Jeg skal helt op foran!

(Foto: Allan Hansen © dr)

The Lumineers

- The Lumineers! Det er fed musik, og man bliver bare glad af det. Jeg hører det helt vildt meget derhjemme, og de har jo kun udgivet to album, men jeg har fulgt med fra starten, fortæller Jannie Jensen.

- Jeg så dem første gang, de var her på Roskilde – det var super fedt. Nu er de placeret på Orange Scene, så det glæder jeg mig helt vildt til.

(Foto: Allan Hansen © dr)

Ice Cube

- Det er min første Roskilde Festival. Jeg er fra Sierra Leone og er her for at arbejde frivillig for Røde Kors. Så når jeg har fri, kan jeg jo gå til koncerter, og her vil jeg særligt gerne se Ice Cube, siger Mohamee Turay.

- Jeg har hørt ham meget i Afrika, så nu vil jeg gerne se ham live på scenen. Det ville være en drøm, der gik i opfyldelse.

Mere musik

  • P6 Beat-værterne Jacob Ege Hinchely og Rune Hedeman har også deres holdning til, hvilke Roskilde-navne du bør høre derhjemme. Deres eget koncertprogram har tykke, røde cirkler omkring disse spændende navne:

  • Kevin Morby

  • Marching Church

  • Red Fang

  • Justice

  • Idles

  • The Hellacopters

Astrid Mahone

Facebook
Twitter