5-stjernet højdepunkt på Roskilde: 29-årig begejstrer med god gammeldags rock

Blandt de mange koncertanmeldelser på Roskildes første dag stikker singer-songwriteren Kevin Morby ud.

Se flere anmelderreaktioner og stemningsbilleder i galleriet øverst i artiklen.

Mens popstjernen The Weeknd spillede for et tætpakket publikum foran den kæmpestore Orange Scene onsdag aften, satte den mere ukendte sangskriver Kevin Morby strøm til sin guitar på Roskildes mindste scene: Pavilion.

Alligevel kan Morby sagtens hamle op med The Weeknd, hvis man spørger de danske anmeldere.

- Koncerten onsdag aften med Morby og band var en af de totalt overrumplende Roskilde-oplevelser, hvor musikken viser sig som ens hjem. I en times tid, skriver Jan Eriksen og giver fem stjerner i B.T.

Nu tror vi på rocken igen

Morby er en singer-songwriter af den gamle skole, inspireret af blandt andre Bob Dylan.

Ifølge Politikens Simon Lund var hans koncert 'på én gang skødesløs og alligevel helt fejlfri' og fik de forbipasserende omvendt til at tro på rocken igen:

- Her er ingen bekymringer om magten i popkulturen, men langt hår, en duft af sød tobak og vigtige sange, man deler med sin nærmeste og ikke nødvendigvis hele verden, skriver Simon Lund og kaster fem hjerter efter Morby.

Faldt lidt igennem på country-sadlen

Gaffa giver ligeledes fem stjerner for 'det bedste spillerum' til Morbys sange, der ifølge anmelder Finn P. Madsen har 'tårnhøjt bundniveau'.

I Soundvenue kvitterer Martin Gronemann med fire stjerner - han mener, at Morby faldt lidt igennem på nogle country-prægede sange - men var bedst, når han skruede op for 'fuzz'en' og energien.

Onsdag på Roskilde bød også på gode anmeldelser til artister som Rag'n'Bone Man, Hellacopters og Warpaint - mens blandt andre den franske elektro-duo Justice slipper mindre nødigt ud af anmeldernes kløer.