BILLEDER 45.000 campinggæster har indtaget årets Roskilde Festival

Selvom festivalpladsen først åbner på onsdag, er der allerede fest og glade (og bade-) dage på græsset i Roskilde.

  • Da portene gik op til årets Roskilde Festival, strømmede folk som sædvanligt ind over græsset i kampen om den bedste teltplads. (Foto: Ida Marie Odgaard © Scanpix)
  • 45.000 flyttede ind i løbet af den dag. (Foto: Sarah Christine Nørgaard © Scanpix)
  • Vejret var temmelig gråt til at begynde med. (Foto: Morten Lau-Nielsen © Morten Lau-Nielsen)
  • Det havde dog ikke forhindret Emilie, Signe, Sara, Sara-Helene, Maria og Louise i at sidde i kø siden onsdag. Efter åbningen er vejret heldigvis også blevet bedre. (Foto: Sarah Christine Nørgaard © Scanpix)
  • Hvilket jo er lækkert, hvis man vil en tur i Badesøen, som her ses i søndags solskinsvejr. (Foto: Ida Marie Odgaard © Scanpix)
  • Den såkaldte beer bong, hvor man ved hjælp af en slange og en tragt kan drikke en eller flere øl hurtigt og effektivt, er en populær rekvisit på Roskilde Festival. (Foto: Ida Marie Odgaard © Scanpix)
  • Og det kan være hårdt at drikke allerede fra om formiddagen. Her er det en festivalgæst i campingområde C, der får sig en siddende lur. (Foto: Ida Marie Odgaard © Scanpix)
  • Og en anden, der ligger. (Foto: Ida Marie Odgaard © Scanpix)
  • Politiet er som vanligt også på plads på festivalen. Styrken kommer fra det meste af Sjælland. Her er det to betjente fra Slagelser, der går en runde i solskinnet. (Foto: Ida Marie Odgaard © Scanpix)
  • Roskilde Festival er kun lige begyndt. Festen fortsætter til natten mellem lørdag 1. og søndag 2. juli. (Foto: Ida Marie Odgaard © Scanpix)
1 / 10

Det tog kun ti minutter.

Så var den våde græsmark i Roskilde dækket af opslåede telte, efter festivalpladsen åbnede sine porte i lørdags klokken 16.

Og selvom den officielle del af programmet først begynder på onsdag, hvor danske Phlake åbner Orange Scene, er mange mennesker allerede flyttet ind på pladsen.

Ifølge Roskilde Festival indtog hele 45.000 mennesker deres hjem for den kommende uge allerede på førstedagen.

- Det er vildt fantastisk at se, hvordan de mange tusinder af deltagere på så kort tid kan løbe ind og forandre de tomme marker til et område, der minder mest om et bysamfund, siger talskvinde Christina Bilde i en pressemeddelelse.

Og tilføjer, at stemningen - trods det middelmådige vejr - var forrygende.

Selvom der er tre dage til de store koncerter, er der nok at lave allerede nu. Der er koncerter på vækstlagsscenerne - Countdown, Rising og East - der er gang i den på skateramperne og til diverse workshops og talks, badesøen er åben, og der er modsatte køn, der skal scores, og beer bongs, der skal fyldes.

Se billeder fra de første dages fest i galleriet ovenfor.

Roskilde Festival slutter 1. juli.