BILLEDER Alle ville med til festen: Gulddrengs koncert spærret efter publikumspres

Gulddreng skabte kaos lørdag aften på Skive Festival, fordi alle ville være med til popstjernens fest.

'Hele verden elsker mig', synger Gulddreng i et af hans mange hit, 'Nemt'.

Og det er slet ikke forkert, for den unge popsanger var så populær lørdag aften på Skive Festival, at festivalen af sikkerhedshensyn måtte lukke for tilgangen til koncerten, da publikum strømmede til.

Om Gulddreng

Gulddrengs rigtige navn er Malte Fynboe Manniche Ebert.

Han er født i 1994 i Vejle.

Han vandt Årets Publikumspris ved Danish Music Awards 2016.

Den populære musiker bygger sine sangtekster på et selvoptaget billede af sig selv, hvor han synger om, hvor god, han selv synes, han er.

Gulddreng er især populær på streamingtjenesten Spotify, hvor han har mange millioner streams.

Det betød at flere fans, der gerne ville høre ham, måtte opgive at nå frem til scenen og i stedet stod fast i køen på den bro, der fører over til festivalens anden største scene, 'Rolinu'-scenen

- Vi bookede ham tilbage i juli sidste år, og der havde han ikke så mange hits, som han har nu. Og man ved jo aldrig, om det er en døgnflue eller hvad, forklarer Klaus Sørensen, der er formand for Skive Festival.

Ifølge ham prøvede festivalen dog i månederne inden start at bytte rundt i programmet, så Gulddreng kunne spille på Festivalens store scene, men forgæves.

- Vi kunne ikke simpelthen ikke få puslespillet til at gå op med Gulddrengs tidsplan og de andre kunstnere, siger formanden.

'Vi elsker Gulddreng'

Mange fans blev alligevel hængende i køen til festivalens mindre scene i håb om at få bare et lille glimt af den populære Gulddreng.

Og han holdt da også den vildeste fest. Publikum var med på hvad som helst, og lige meget hvad, Gulddreng sagde og sang, stemte de i.

- Vi elsker Gulddreng! råbte de mange fans i kor efter kyndig vejledningen af popstjernen.

Festivalen var da også forberedt på, at pladsen foran scenen, hvor der kan være omkring 2000 publikummer, nok ville blive trang.

-Vi var godt klar over, der ville blive pakket. Derfor lavede vi en ekstra udgang. På et tidspunkt lukkede vi så indgangen, men lukkede så folk ind, efterhånden som andre gik ud, siger formanden.

Veninderne Sofie Kjær Pedersen (tv.) og Freja Gravgaard er vilde med Gulddreng - og de skulle selvfølgelig også have en Gulddreng-t-shirt efter koncerten. (Foto: Allan Hansen © dr)

Han er sej, fordi han er mystisk

Men hvad er det, han kan, den gode Gulddreng?

Han synger godt, så er han tilpas gådefuld, lidt arrogant - og så er han bare sej, lyder det fra nogle af hans fans.

- Han er sej, fordi han er mystisk. Men vi stod i kø i lang tid, så vi fik ikke set så meget, fortæller 18-årige Fie Andersen.

Og hendes kammerat er enig.

- I starten tænkte jeg, at han var ret arrogant, men sådan er han jo slet ikke i virkeligheden. Og så var det fedt med den der mystik om ham, da man ikke vidste, hvem han var, siger Jonathan Mølgaard.

Også vennerne Mathias Kuchartik og Sabina Pedersen var til koncerten.

De var vilde med sceneshowet, og det er første gang, de oplevede Gulddreng live.

- Han er fed, fordi han styrer musikbranchen, lyder det fra Mathias Kuchartik.

- For det må han jo gøre - ellers kan man ikke blive nummer ét hver eneste gang, man laver et nyt nummer, siger han.

Vennerne Mathias Kuchartik og Sabina Pedersen havde en fed koncert - Mathias er så vild med Gulddreng, at han også gerne vil ligne ham lidt. (Foto: Allan Hansen © dr)

Efter en times koncert med et hav af konfetti, fest og dans på scenen, var det tid til at takke af for Gulddreng.

- Hvor er det dejligt, når man er i en by, hvor der kun bor modeller, lød det, inden han sluttede af med kæmpehittet 'Model'.

Se billeder fra koncerten i galleriet i toppen af artiklen.