Blev beskyldt for at være fejlcastet: Thomas Helmig lukker munden på kritikerne

Northside blev udskældt for at have booket det aldrende bysbarn, men han samlede både unge og gamle i Ådalen.

Thomas Helmig havde Northside-publikummet i sin hule hånd i aftes. (Foto: © Sarah Christine Nørgaard, Scanpix)

At dømme efter hans konstante kæmpe smil havde Thomas Helmig det til fælles med Northside-publikummet lørdag aften, at han havde en gigantisk fest.

Unge som gamle skrålede med på alt fra klassikere som "Det er mig, der står herude og banker på" til helt nye numre som "Saml det op".

Og det passede vist den 52-årige sanger fremragende, at der var så massivt stort fremmøde foran Blue Stage lørdag aften.

- Nogen har sagt, at jeg er fejlplaceret på Northside. Men herfra føles det godt at være fejlplaceret, lød det kækt fra bysbarnet.

Helmig blev kaldt "en dårlig joke"

Kritikken var da også hård, da festivalen, der ellers er kendt for at booke toppen af internationale pop og indie-navne, annoncerede den danske popkonge.

- Thomas Helmig. Ved godt man skal ramme bredt. Men alligevel? Passer slet ikke ind i, hvad jeg troede om NS's profil, lød det fra en festivalgængerNorthsides Facebook-side.

- Helmig er helt skævt til NS, men lur mig, om der ikke bli'r god stemning alligevel. Er det ikke bare Århus, der hylder et bysbarn?, spurgte en anden.

- Dårlig joke!!!! Som i DÅRLIG JOKE!!!! Northside aka Smukfest/byfest......må jeg foreslå en ny booker!, skrev en tredje på Facebook.

"Forløsende folkefest"

Efter koncerten lørdag aften er kritikken imidlertid forstummet. Thomas Helmig og Aarhus er det perfekte match, mener anmelderne, der lader stjernerne regne over den aarhusianske musiklegende.

Forløsende folkefest kalder Berlingskes Michael Charles Gaunt det og giver fem stjerner.

Ellevilde publikummer til Thomas Helmig-koncerten. (Foto: © Sarah Christine Nørgaard, Scanpix)

- En tydeligvis tændt og spændt Thomas Helmig - klædt i hvidt fra top til tå - leverede med sit suverænt spillende band en blændende pop-koncert.

- Og efter gårsdagens frustrerende Frank Ocean-koncert, var det som manna for festival-sjælen igen at føle sig i overordentligt kompetente hænder, skriver han.

"Lunt som mors frikadeller"

Også Gaffas Ole Rosenstand Svidt er rundhåndet med roserne og tildeler Helmig fire stjerner, Ekstra Bladets Thomas Treo kvitterer med tre stjerner og denne lidt spidse kommentar.

- Det var vel nok dejligt og lunt som mors frikadeller, og den nostalgiske kitsch kan da kun munde ud i, vi får Tv-2 på scenen næste år.

Thomas Helmig fyrede den af på Northside lørdag aften. (Foto: © Sarah Christine Nørgaard, Scanpix)

Men mon ikke Northside-gæsterne er ret ligeglade med, om Helmig baner vejen for TV-2?

De lokale helte sejrer, således også på scenen lørdag aften, hvor Thomas Helmig efter at have sunget et par strofer fra "Velkommen til Medina" faktisk kunne byde velkomme til den populære - og lokale - popdiva.