Dansk gruppe afslører: 5 hemmelige spillesteder der har stor betydning

De har optrådt hundredevis af steder i hele Danmark - fra små kroer til store festivalscener. Men de mindste spillesteder kan have enormt stor indvirkning og betydning, lyder det fra Folkeklubben.

Folkeklubben består af (fra venstre) Rasmus Jusjong, Kjartan Arngrim og Rasmus Dall. (Foto: Malene Koops Grønborg © dr)

De har spillet både på Tinderbox, Smukfest og i dag kunne danske Folkeklubben opleves på 'Green Stage' på Northside.

Men længe før gruppen kunne ses på nogle af de store scener i Danmark, har de også spillet på massevis af små, hemmelige steder rundt omkring i landet og gør det stadig.

- Det er jo det, der har skaffet os adgang til de store steder. Og det er også det, der gør, at vi ikke ryster på hænderne, når vi eksempelvis skal stå på 'Green Stage' i dsg på Northside, fortæller Folkeklubbens forsanger, Kjartan Arngrim.

Men hvilke af de mindre spillesteder har egentlig haft størst betydning for Folkeklubben? Her får du deres fem favoritter:

1: Mændenes Hjem i København

- If you can make it there, you can make it everywhere. Det er jo et af de laveste trin på 'velfærdsrangstigen' og bestemt ikke nogen stor scene. Men det er et godt sted at starte, og de var glade for, vi kom, siger Kjartan Arngrim.

- Der blev fixet imens og sådan. Det var en speciel oplevelse. Men nogle af brugerne tog faktisk også kontakt til os bagefter og var glade for, vi havde været der, siger Rasmus Jusjong.

2: Bagenkop Havnefest på Langeland

- Noget af det specielle er jo, at efter musikken er der både mande- og kvindestrip, griner Kjartan Arngrim.

- Og så kunne man få den her ret med fiskefilet fra lokalområdet, og så med remoulade og ristet løg og syltede agurker, kan jeg huske, siger Rasmus Jusjong.

- For mig var det ret vildt, fordi jeg har stået til den fest som dreng og set andre spille. Og så at stå der selv, det var fedt, siger Rasmus Dall, der selv kommer fra det sydlige Langeland.

3: Hirtshals Kro

- Vi havde besluttet os for at spille hele sommeren på en tur, der skulle starte i Slesvig og slutte på Hirtshals Kro. Men da vi kontaktede kroen, ville de ikke have, vi kom, siger Rasmus Dall.

- Så vi prøvede at overtale dem og sagde: Prøv og hør, det skal ikke koste jer noget. Det endte med, at vi fik lov. Og under første sæt stod de alle sammen nærmest med ryggen til, siger Kjartan Arngrim.

- Og så måtte vi altså give den fuld skrald. Og det endte med, vi fik hele huset med og spillede 'Fedterøv' på baren, siger Rasmus Dall.

- Og bartender Niels, der ikke virkede tilfreds i starten med, at vi var der - ham går vi altid ind og hilser på den dag i dag og får en krammer, siger Rasmus Jusjong.

4: Skovsgård Hotel i Brovst

- Stedet er drevet af udviklingshæmmede, og der er nogle rigtig gode kræfter bag. Det er et dejligt sted. Den måde, man blev taget imod på, var enormt god, både for gæsterne og som band, siger Rasmus Jusjong.

- Jeg havde også fødselsdag, da vi skulle spille der, og så havde de lavet en kagemand. Den form for opmærksomhed ser man ikke alle steder, siger han.

5: Hagges Musik Pub i Tønder

- Det var nok vores første udsolgte koncert, og det er et legendarisk spillested, siger Rasmus Dall.

- Og så er der altid solæg (sønderjysk egnsret, red.). Faktisk skal der være solæg, når Folkeklubben spiller i Tønder, siger Rasmus Jusjong.

- Og så er det ikke et sted, hvor man bare spiller to sæt. Det er nærmere fem sæt. Og man bliver hængende bagefter og er med til at feste, siger Kjartan Arngrim.

Fotos fra Facebook.