Dansk rockikon tilbage på Roskilde: For 43 år siden spillede vi, til de tog strømmen

I går gav The Savage Rose en anmelderrost koncert på Roskilde Festival - 43 år efter, at de spillede der første gang.

Fotos fra 1974: Eric Klitgaard

Da Annisette første gang spillede på Roskilde Festival i 1974 sammen med resten af The Savage Rose, blev de ved så længe, at scenefolket til sidst måtte trække strømmen til stor ærgelse for publikum.

- Det var en fantastisk aften, og faktisk kunne vi ikke holde op igen, siger den nu 68-årige sangerinde i videoen, som du kan se ovenfor.

I går var Annisette og Savage Rose tilbage på festivalens største scene, der i mellemtiden har fået vokseværk og er blevet døbt Orange.

Musikken tager en fantastiske steder hen

Dengang, for 43 år siden, havde Annisette ikke turdet tro, at hun nu, 43 år senere, stadig ville kunne henrykke så stort et festivalpublikum.

Men det kunne hun.

- Musikken tager en så mange fantastiske steder hen, siger forsangeren, der i år har 50 års jubilæum med The Savage Rose.

Anmelderne er også begejstrede for koncerten.

Kuldegysninger i hovedbunden

Politiken giver Simon Lund fem hjerter til Annisette – ’med den største stemme i dansk rockhistorie’ - og hendes band, der om nogen kan samle et publikum på tværs af generationer, skriver han.

- Fra den lille pige med fletningen i nakken til den gråhårede hippie med flettet skæg.

- Og så står man pludselig der. Med kuldegysninger i hovedbunden mellem en skov af hænder, der svajede fra side til side, som var det 1974 igen, skriver Simon Lund.

  • The Savage Rose, der i år har 50 års jubilæum, fejrede det blandt andet med en koncert på Roskilde Festival i går. (Foto: TORBEN CHRISTENSEN © Scanpix)
  • Første gang, de spillede på festivalen, var i 1974 – og siden i 1991 og 2002. (Foto: TORBEN CHRISTENSEN © Scanpix)
  • Som sædvanligt havde forsanger Annisette ikke sko på. (Foto: TORBEN CHRISTENSEN © Scanpix)
  • Og som hun plejer, talte hun mod krig, for fred. (Foto: TORBEN CHRISTENSEN © Scanpix)
  • Anmelderne kunne lide, hvad de så og hørte. Politiken giver fem hjerter, Gaffa fem stjerner og Berlingske fire stjerner. (Foto: TORBEN CHRISTENSEN © Scanpix)
1 / 5

Gaffa giver også fem stjerner for en ’hjertegribende jubilæumskoncert’ – det er i år 50 år siden, at The Savage Rose blev dannet.

- Stemmen er stor, smuk, udtryksfuld og hæs på den kraftfulde måde, og bandet spiller som sædvanlig fremragende, skriver Ole Rosenstand Svidt.

Ifølge Annisette selv var noget af det mest magiske ved koncerten i går, da hun spurgte, om folk ville 'være med til at sige nej til krig, og at vi vil have fred og lov til at elske hinanden på jorden’.

Hør Annisette fortælle mere i klippet øverst i artiklen.

Facebook
Twitter

Mere fra dr.dk