Dommen over Northside: Gamle og velkendte navne sejrede over regn og mudder

To af Northsides gæster ser tilbage på det bedste og det knap så gode fra weekendens festival.

Det var de gamle, velkendte navne, der leverede varen på årets Northside.

Men også regn og mudder spillede en ikke-uvæsentlig faktor i den jyske pendant til Roskilde.

Det er flere musikkendere og anmeldere enige om efter den ottende udgave af festivalen, der blev afviklet i weekenden.

- De helt store temaer for Northside i år var regnvejr og mudder. Der var decideret skybrud fredag aften, hvilket gjorde, at jeg havde svært ved at koncentrere mig om musikken. Lynhurtigt blev pladsen omdannet til en stor mudderpøl, og hele weekenden gik vi mudder til knæene. Det var overalt, lyder det fra musikanmelder og journalist på BT og MX, Kristian Dam Nygaard.

Se de bedste billeder fra dr.dks fotograf, Frederik Højfeldt Nielsen, i galleriet øverst.

På trods af de massive mængder regn på årets Northside var der også plads til dans på festivalpladsen. (Foto: Frederik Højfeldt Nielsen © dr)

P6 Beat-vært Rune Hedeman, der sendte 'Musiktjenesten' fra Ådalen under festivalen, er ikke i tvivl om, hvad der var det helt store højdepunkt for ham.

- Nu, hvor man sidder her mandag, er det jo Radioheads fantastiske koncert i aftes, der fylder. Bandet har ikke spillet her i ni år, og nu fik man så endelig set dem, siger han.

Godt nok bød koncerten på "regn af bibelske dimensioner", som Rune Hedeman selv betegner det, men det gjorde egentlig ikke så meget under Radiohead-koncerten.

- Alt stod ligesom i et, men det var egentlig meget fedt, for man blev nærmest lukket inde i det rum med Radiohead. Når man først er gennemblødt, så er man jo gennemblødt, og så kan man lige så godt bare være i det, siger han.

Radiohead trodsede regnen og leverede en fantastisk koncert søndag aften, mener P6-vært Rune Hedeman. (Foto: Frederik Højfeldt Nielsen © dr)

Ordentlig popfest med Helmig

Et andet højdepunkt for radioværten var Aarhus-helten Thomas Helmigs fællessangs-koncert lørdag aften.

- Nu kan det godt være, at indiepolitiet kommer og anholder mig, men Helmig var pissefed og på mange måder et af mine højdepunkter. Det var en folkefest uden lige.

Det er Kristian Dam Nygaard, musikanmelder og journalist på BT og MX, enig med radioværten i.

- På sådan nogle rock- og indiefestivaler er der rigtige mange bands, der er indadvendte og spiller sådan noget føle-føle-musik. Så det er fedt, når der er et stort popnavn, der kan sætte en ordentlig fest i gang. Det gjorde Thomas Helmig, siger han og fortsætter:

- Jeg tror aldrig, jeg har set så mange mennesker til en Northside-koncert, og det var faktisk helt rørende at opleve, hvordan 30.-40.000 mennesker skrålede med under hele koncerten fra start til slut.

Thomas Helmig fik ikke bare publikum med under sin koncert på Northside i sin hjemby - han imponerde også anmelderne med sin hitparade. (Foto: Ida Guldbæk Arentsen © Scanpix)

Derimod var RnB-stjernen Frank Ocean ikke optimal på Green Stage. Faktisk var det et decideret lavpunkt for Kristian Dam Nygaard.

- Frank Ocean er en af verdens største RnB-stjerner, så selvfølgelig skulle Northside booke ham. Men hans koncert fredag nat var virkelig kedelig og sindssygt skuffende.

Og det var da heller ikke en omfavnende showmand, der trådte ind på scenen fredag aften.

- Han gik bare rundt med hænderne i lommerne med høretelefoner på – det har jeg aldrig set før. Jeg er vild med hans musik, men den passer bedre til en søndag eftermiddag hjemme i stuen end på en stor festivalscene ved midnatstid, siger Kristian Dam Nygaard.

Frank Ocean levede ikke op til hypen, men skuffede gevaldigt, mener musikanmelder Kristian Dam Nygaard. (Foto: Frederik Højfeldt Nielsen © Dr)

Glæder sig til lørdagsfesten næste år

Rune Hedeman fra P6 Beat er overordnet godt tilfreds med musikprogrammet og kan derfor ikke nævne et decideret lavpunkt.

- Der har for mit vedkommende ikke været noget musik, hvor jeg tænkte, at det var dårligt leveret eller fejlbooket i år. Alle de kunstnere, jeg så herovre, gjorde deres ting godt, siger Rune Hedeman.

Han glæder sig dog over, at festivalen næste år skifter søndagen ud med torsdag.

- Der er nogle åbenlyse fordele ved det – det er jo federe for det arbejdende folk, der skal på job om mandagen, og så kan man jo skabe en større fest lørdag.

Anmelder og journalist Kristian Dam Nygaard er også klar på endnu en tur til Ådalen næste år, men retter dog også en løftet pegefinger mod festivalen.

- Northside er sindssygt gode til at booke nogle fede navne. Frank Ocean, Radiohead og Prodigy er alle navne, som Roskilde helt sikkert også gerne ville have haft på plakaten, siger han og fortsætter:

- Man meddelte, at man havde udvidet festivalområdet i år, fordi der var lukket flere tusinde ind i år end tidligere, men det synes jeg ikke, man kunne fornemme. Frem mod næste år synes jeg, man skal overveje, om ikke der var for mange mennesker i år.

Datoerne for næste års Northside er fastlagt. Det bliver fra den 7.-9. juni, og billetterne er allerede i salg.

Prodigy var et af hovednavnene på årets Nortshide. (Foto: Frederik Højfeldt Nielsen © dr)