Eneste kvindelige dj på Tinderbox: Jeg lægger slet ikke mærke til det

Der er ikke mange kendte kvindelige dj's. Nora En Pure er dog en af dem, og hun lever for musikken.

Daniela Niederer - der bruger kunstnernavnet Nora En Pure - slog igennem som dj med nummeret 'Come With Me' i 2013. (Foto: © Oskar Westh-Madsen, dr)

Det vrimler med dj’s på Tinderbox – også store navne som Martin Garrix, Afrojack og Kongsted.

Kvindelige dj’s er der dog ikke mange af.

Faktisk er der bare én, nemlig Nora En Pure, der underholdt med sine dansable sommerrytmer fredag aften på Magicbox-scenen.

Schweiziske Nora En Pure med det borgerlige navn Daniela Niederer er 26 år gammel, og det lå slet ikke i kortene, at hun skulle sætte gang i mangt en fest verden over.

Men for tiden er hun på en kæmpe turne, der bringer hende til USA, Canada, Frankrig og danseøen Ibiza.

Et stille glas inden festbrag

Og altså også til Tinderbox, hvor det kun er Nora En Pure, der repræsenterer dj-damerne.

- Jeg er vant til at være den eneste kvindelige dj på programmet, når jeg optræder på for eksempel festivaler. Men der er heller ikke – endnu – så mange kvindelige dj’s, siger hun.

I Tusindårsskoven ved Odense er hun ganske vist ikke et hovednavn, men er trods alt den, der skal sparke fredagsfesten i gang denne aften på Magicbox-scenen. Alligevel er hun rolig, iført en varm trøje og på ingen måde krævende at varte op her på festivalen.

Artiklen fortsætter under billedet.

Nora En Pure på arbejde i Malibu Beach i maj måned, da hun satte gang i festen under en festival. (Foto: © Frazer Harrison, 2017 Getty Images)

På bordet i hendes trailer står blot en flaske prosecco, som hun har åbnet, og på hylden bag hende ligger en uåbnet pose chips.

Nora En Pure byder høfligt på et glas, hvilket vi lige netop kan nå, inden hun bliver hentet og kørt til Magicbox-scenen.

- Musik var jo bare min hobby

Som barn spillede hun på diverse instrumenter, men det endte med at være mikserpulten, der satte fut i hendes musikalske karriere. Endda ved et tilfælde.

- Musik var jo bare min hobby, så jeg havde ikke de store drømme – jeg nød bare musikken. Men jeg havde nogle venner, der havde et studio, og de viste mig, hvordan de lavede musik, siger dj’en og tilføjer:

- Det fascinerede mig, hvor kreativ man kan være helt alene med musikken. Det tiltalte mig også, at man ikke bliver dømt på samme måde som et band. Man putter bare sine sange på nettet.

Vant til at være eneste kvindelige dj

Egentlig kender hun ikke personligt ret mange kvinder, der laver det samme som hende – producerer musik og optræder som dj på verdens små og store scener.

- Folk spørger mig tit, hvordan det er at være den eneste kvindelige dj til sådan noget her, men ofte lægger jeg slet ikke mærke til fordelingen af kønnene på dj-scenen, siger hun og forklarer:

- For mig er det lige meget, om det er en mand eller en kvinde, der laver musikken. Når det er sagt, så er der efterhåndende kommet flere kvinder på dj-scenen. Det virker også som om, at folk støtter godt op om dem, så det er dejligt.

Lykkelig over glade lyttere

Hendes venner og familie kunne hun godt se mere til, erkender hun - nu hvor hun turnerer mere. Men musikken fylder til hendes store begejstring alt lige nu.

- Man er jo meget væk i weekenderne, og det var da noget, jeg lige skulle vende mig til i starten. Men mine venner og familie støtter meget op om mig, siger hun.

I disse dage er hun aktuel med singlen ’Tears In Your Eyes’ og de kommende måneder er hun på turne. Og musikken er i den grad hendes faste rejsemakker denne sommer ud til hendes danseglade publikum:

- Det gør mig lykkelig, når jeg kan se, at jeg rører folk med min musik, og at det gør dem glade.