Fan efter The National spillede kendt Kim Larsen-nummer: Det var ren kærlighed til København

Fans ventede i timer på, at The National lukkede københavnerfestivalen Haven lørdag aften. Og det gjorde bandet med et brag og et Kim Larsen-nummer.

To bandmedlemmer fra The National har været med til at lancere den nye københavnerfestival. Her ses forsangeren fra bandet. (Foto: Mads Claus Rasmussen © Scanpix)

Til trods for piskende regnbyger og alt for kølig augustvind stod tusindvis af fans klar, da The National lukkede festivalen Haven på Refshaleøen i København sent i går aftes.

Flere af bandets medlemmer – blandt andre Aaron Dessner, der de sidste små ti år har boet i København, har ellers givet flere mindre koncerter på den allerførste udgave af københavnerfestivalen – hvilket angiveligt skyldes, at de har været med til at stifte den nye festival.

Og den tætte forbindelse til København var noget, publikum kunne mærke.

Kærlighed til hovedstaden og Danmark

Jonas Christian Hansen og Amanda Hestehave bor i København. (Foto: Barbara Gjerluff Nyholm © dr)

Jonas Christian Hansen og Amanda Hestehave havde ventet på The Nationals koncert i halvanden time, selvom flere tunge skyer kastede en ordentlig omgang regn ned over Refshaleøen.

- Selvom det er pissekold og regnfuldt, så har folk stået og ventet i flere timer på det her. Og så kommer The National ud og laver et show, der er out of this world. Det er virkelig fedt. Bandet har en aktie i denne festival og har optrådt så mange gange på festivalen. Og så er det sindssygt, at de har energien til at give sådan en koncert, siger Jonas Christian Hansen.

Amanda Hestehave er ellers megafan af musikeren Feist, som spillede på samme scene nogle timer før. Men hun synes alligevel, at The National gav den lidt ekstra, da de uventede hev et Kim Larsen-nummer frem under deres koncert.

- Og så er det mega fedt, at de som ekstranummer begynder at spille Kim Larsen med ’De smukke unge mennesker’ (hvor den islandske kunstner Ragnar Kjartansson sang, red.). Det var så fedt, og publikum var virkelig med, siger hun.

- Ja, de viste overskud og kærlighed til København og det danske publikum. Publikum gav en masse til The National, men bandet gav også en masse igen. Der var virkelig en god connection, siger Jonas Christian Hansen.

Rørende ekstranummer

Michael Jes Buus og Jonas Rishøj (th.) (Foto: Barbara Gjerluff Nyholm © dr)

Jonas Rishøj og Michael Jes Buus var også blandt dem, der stod forrest under koncerten.

- Hele dagen har vi set frem til denne koncert. Det var været højdepunktet for mig på denne festival, og det er til trods for, at jeg er våd over hele kroppen på grund af regnvejret. Men det har været det hele værd, siger Jonas Rishøj.

Michael Jes Buus er enig. Han fortæller, at bandet har den evne, at de både kan levere en fest, men også kan vise den følsomme side.

Hvad var højdepunktet for jer?

- Det var nok, da de spillede nummeret ’Carin at the Liquor Store’ fra deres kommende album. Da Aaron Dessner fortalte historien om, at det var til hans svigermor, som nu ikke længere lever. Men det er svært at sige, for det var virkelig en god koncert, siger Jonas Rishøj.

Fem stjerner til The National

BT’s anmelder jubler også over koncerten. Avisen kalder koncerten for en fornem afslutning på festivalen og kvitterer med fem stjerner.

Musikmagasinet Gaffa giver også koncerten fem ud af seks stjerner og kalder den 'kulminationen' på Haven. De fremhæver Kim Larsen-nummeret:

- The National er pludselig et dansk folkeeje, og Aaron Dessners danske forbindelse giver pludselig et element, som ellers kun Metallica har kunne leve op til, skriver Gaffa.

FacebookTwitter