Fan om Iggy Pop: Han er skide sexet og ligner en romantisk udgave af en junkie

Iggy Pop gav ifølge publikum den fuld gas på Haven festivalen i aftes i København. Han brager bare igennem, siger en af publikummerne.

Iggy Pop var hovednavnet på fredagens Haven-program. (Foto: Mads Claus Rasmussen © Scanpix)

Der blev både kastet med vand og spyttet, da Iggy Pop for tredje gang i løbet af det seneste års tid gav koncert på dansk jord.

Denne gang besøgte han Københavns nye festival, Haven, der blandt andet er arrangeret af Claus Meyer og Aaron Dessner fra bandet The National.

De seneste to Iggy Pop-koncerter - i Falconer Salen på Frederiksberg og på Northside i Aarhus, fik ros fra anmelderne for blandt andet at rive publikummerne rundt. Og det gjorde sig også gældende for koncerten fredag aften på Haven.

Gik totalt planken ud

Andreas Haaning fra Frederiksberg har været til flere Iggy Pop-koncerter. (© dr)

Andreas Haaning fra Frederiksberg har ikke tal på, hvor mange Iggy Pop-koncerter han har været til. Men et gæt er mellem fem og otte.

- Hver gang tænker jeg, at jeg skal opleve ham én sidste gang. Men han bliver bare ved, siger han.

- Han er totalt energisk, og han havde et fedt band med sig. Han brager bare igennem hver eneste gang og går totalt planken ud, siger Andreas Haaning.

For ham var der ingen lavpunkter under koncerten. Til gengæld var det hele et stort højdepunkt.

- Det var det hele. Det var bare Iggy. Det var manden selv, siger han.

Helt forrygende ADHD-barn

Rie Gravesen (tv.), Rikke Levring (mf.) og Gitte Ranbow er alle tre fra København. (© dr)

Oppe foran scenen stod Rie Gravesen, Rikke Levring og Gitte Ranbow også. Faktisk stod de så tæt på, at de både kunne røre ham. Det samme gjorde Iggy Pop, da han smuttede ned foran pitten for at ryste sine hofter.

- Han rørte os på alle måder, siger Gitte Ranbow.

- Koncerten var helt fantastisk. Han har den her energi og nerve. Og han bærer alle sine år helt suverænt, og det er bare skide fedt. Han er sådan et ADHD-barn, og han er helt forrygende og unik, siger Rie Gravesen.

- Ja, koncerten var fed, men jeg faldt lidt over alle rynkerne. Jeg synes virkelig, han er blevet gammel, tilføjer Rikke Levring, men bliver lynhurtigt afbrudt af Rie Gravesen.

- Men det er jo det, der er fedt. At man gerne må være gammel og vise det. Vi andre går jo også til fest, selvom vi ikke er 20 år længere.

En romantisk udgave af en junkie

De tre kvinder nøjes dog ikke kun med at røre og blive rørt af den 70-årige sanger. Under koncerten smed han en vandflaske ned til publikum, som blev delt mellem dem, der stod forrest i pitten. Og Rie Gravesen og Gitte Ranbow var endda så heldige at dele mundvand med Iggy Pop.

Alligevel var det musikken, der var højdepunktet for Rie Gravesen.

- Det var virkelig fedt med nummeret ’The Passenger’. Men det er jo ’The Wild One’, vi alle venter på – og det gør han, uden at man føler koncerterne gentager sig selv.

- Han har så meget udstråling, og han skider på, at huden hænger lidt. Samtidig med at han er veltrænet, har han en lille topmave og så går den bare derudad med hofterne. Han er sød, sej og skide sexet og ligner en romantisk udgave af en junkie.

Som en hund i løbetid

Samme vurdering har anmelderne på både BT og Ekstra Bladet. Begge steder får Iggy Pops koncert fem stjerner.

Det samme giver Gaffas anmelder Torben Holleufer, der kalder koncerten ’mageløs’.

’Han var fuldkommen til stede. Fuldkommen Iggy Pop. Vrængende, som en hund i løbetid, der skal gnide sine kønsdele op ad første og bedste mikrofonstativ, konstant spyttende når en salve var leveret mod os, publikum der fra første færd gik nærmest vantro lykkelige amok,' skriver han blandt andet.

Facebook
Twitter