Fans efter Radiohead: Det var ekstremt magisk

Radiohead vandt over regnen på Northsides sidste dag. Både fans og anmeldere jubler over koncerten.

  • Thom Yorke fra Radiohead på scenen søndag aften. (Foto: Frederik Højfeldt © @DR)
  • (Foto: Frederik Højfeldt © @DR)
  • (Foto: Frederik Højfeldt © @DR)
  • (Foto: Frederik Højfeldt © @DR)
  • (Foto: Frederik Højfeldt © @DR)
  • (Foto: Frederik Højfeldt © @DR)
  • (Foto: Frederik Højfeldt © @DR)
1 / 7

Northside 2017’s onde plageånd, regnen, indfandt sig sammen med publikum, da festivalens sidste navn – og sidste hovednavn - Radiohead steg op på Blue Stage søndag aften.

Nogle havde søgt ly for regnen under en madbod, mens andre havde stillet sig op på borde og bænke for at få et bedre udsyn til den britiske rockgruppe.

Forsanger Thom Yorke undskyldte også for, at bandet havde ’taget det dårlige vejr med sig’. Men selvom nogle af de fremmødte opgav undervejs, må man ud fra det store antal publikummer, der kom – og ikke mindst blev - gennem den cirka to timer lange koncert - konkludere, at Radiohead vandt over regnen.

Mange stod stille og vuggede med på bandets for det meste afdæmpede og melodiske, men også rockede univers, der blev suppleret af farverige visuals og forsanger Thom Yorkes følsomme stemme.

Men der blev også jublet undervejs, og især under det afsluttende nummer – 'Karma Police' – var der dømt fællessang på den mudrede publikumsplæne.

’Æstetikken og kunsten var i centrum’

39-årige Thomas Abel efter Radiohead-koncerten. (Foto: Trine Birk © @DR)

’This is what you get’, synger Thom Yorke i Karma Police. Og publikum var tilsyneladende glade for det, de fik.

39-årige Thomas Abel var en af de fans, der troligt blev under hele koncerten.

- Radiohead er måske et af de største navne i verden for mig. Det er noget, jeg har hørt gennem hele min opvækst, fortæller han.

- Jeg kunne godt lide stemningen og den professionalisme, de har. De er artister, det er æstetik og kunst og Thom Yorke er en stor mand.

Regnen kunne han dog godt have undværet.

- Men de er så store, og det er så godt, det de gør, så det betyder ikke så meget, siger Thomas Abel.

’Regnen gjorde det federe’

Vennerne Oliver Hingel (tv.) og Rane Helweg Cloth-Svensson. (Foto: Trine Birk © @DR)

Vennerne Rane Helweg Cloth-Svensson på 19 og Oliver Hingel på 20 havde ventet ved scenen siden klokken tre og stod helt oppe foran til koncerten.

- Det var en sindssyg god oplevelse. De spillede mange hits. Jeg er kæmpe Radiohead-fan, og jeg er glad for hele koncerten. Jeg synes ikke, der var nogle dårlige tidspunkter overhovedet, siger Rane Helweg Cloth-Svensson.

- Jeg kunne godt lide deres lyd, de havde rigtig meget energi. Regnen gjorde på en måde oplevelsen federe, så bliver man lidt ligeglad med alt andet, man er bare drivvåd, og så er det ligesom kun musikken, det handler om, siger han.

Oliver Hingel mener også kun, at regnen gjorde oplevelsen bedre.

- Da det begyndte at regne, begyndte de at spille. Det passede så hamrende godt med deres musik, og de synger rigtig meget om regn også, så vi syntes, det var meget passende i vores gruppe, siger han.

- Jeg kan have svært ved koncerter nogle gange, men jeg må sige, det nok er den bedste koncert, jeg har været til det her. De er top professionelle, de spiller, så alle kan synge med, og hvis du ikke kender nummeret, så lyder det bare virkelig godt alligevel, siger han.

En magisk oplevelse

Mikkel Lagerstedt og Laura Gravenhorst. (Foto: Trine Birk © @DR)

Også de to venner Mikkel Lagerstedt på 20 og Laura Gravenhorst på 21 er store Radiohead fans.

- Det var rigtig, rigtig, rigtig godt. Jeg er vokset op med deres musik og kunne ikke rigtigt forstå, at jeg nu skulle høre dem. Det var bare mega fedt! Jeg er nul procent skuffet og hundrede procent glad, siger Mikkel Lagerstedt, og Laura Gravenhorst supplerer:

- Det var en fuldstændig absurd stor oplevelse at få lov til at opleve dem. Vi stod så tæt på, som man kan komme. Det var bare ekstremt magisk. Der er ikke ord nok til at beskrive, hvor vild en oplevelse det var at få lov til at opleve dem live. De var meget nærværende, meget ægte, siger hun.

Anmelderne jubler også - trods regn

Det er ikke kun Radioheads fans, der er godt tilfredse med koncerten i Ådalen. Også flere anmeldere roser det britiske hovednavn - selvom regnen udfordrede både publikum og sommerstemningen.

Gaffas anmelder Steffen Jørgensen giver koncerten fem ud af seks stjerner og konstaterer begejstret:

- I den flakkende regn formår Radiohead at sejre, og selvom vi alle er våde ind til benet, er Radiohead den omfavnende varme, der utvivlsomt holder gang i ilden.

Mange trodsede regnen for at få Northsides sidste koncert med. Her er et par våde gæster dog i gået i baren for at tanke op under Radiohead-koncerten. (Foto: Frederik Højfeldt Nielsen © dr)

Samme flotte karakter giver Politikens anmelder Simon Lund bandet, der lukkede den regnramte festival for i år.

- Northside har en stærk tradition med at runde af med manér. Men ingen af de tidligere suveræne punktumsættere som Portishead, Beck eller The Black Keys har det publikum, som Radiohead har. De andre var druknet i det uvejr, skriver han og tilføjer:

- Trods de atmosfæriske forstyrrelser blev det stadig en koncert uden sidestykke på Northside.

Ekstra Bladets Thomas Treo var dog en smule mere irriteret over regnen og giver fire ud af seks stjerner:

- Northsides hårdt prøvede publikum, der også fredag blev udsat for en syndflod, deserterede løbende i tusindvis i en lind strøm mod udgangen. Dem, der trodsede vejrguderne, blev belønnet med en koncert, der var så glimrende, som den slags kan blive, når man egentlig helst vil flygte, skriver Ekstra Bladets anmelder.

FacebookTwitter