Farce eller fantastisk? Hovednavn deler vandene på Northside

Frank Oceans første liveoptræden i tre år får en blandet modtagelse.

Det hele var bare så megafedt, siger fire fans om Frank Oceans koncert på Northside. Anmelderne er mindre begejstrede. Her ses Ocean på en festival i Manchester, Tennessee. (Foto: Josh Brasted © Getty Images)

Den amerikanske superstjerne Frank Ocean begyndte sit første liveshow i tre år med at undskylde.

Ikke for det lave lydniveau, for at gå for sent på scenen eller for at have aflyst en stribe koncerter, senest Primavera Sound i Barcelona i sidste uge.

Næ, R'n'B-sangeren undskyldte for regnen. Der i massive mængder havde omdannet det meste af festivalpladsen til pløre.

Det afskrækkede dog ikke, hvad der føltes som det meste af Northside-publikummet fra at have taget plads for at høre fredagens sene koncert på Grøn.

Der var fuldstændig pakket til fredagens Frank Ocean-koncert på Northside. (Foto: Frederik Højfeldt Nielsen)

Faktisk stod folk så tæt, at det gik relativt ubemærket hen, at en ung fyr besluttede sig for at lade vandet på sin vej frem mod scenen. For når man skal, så skal man åbenbart.

Også lige midt i tonerne af Frank Ocean, som indfriede forventningerne hos de loyale fans, der havde kæmpet sig op foran.

Første, men forhåbentlig ikke sidste omgang Frank Ocean

Khalid Hamid på 21 år var én af dem, og efter at have ventet tre-fire timer, fik han den oplevelse, han havde glædet sig til.

Khalid Hamid fra Aarhus var til sin første Frank Ocean-koncert. Foto: Frederik Højfeldt Nielsen

- Det var fantastisk. Hans stemme. Han kan altså bare ét eller andet, det gik rent ind, siger han og klapper sig selv på brystet.

- Højdepunktet for mig var 'Pyramids', det var helt suverænt. Men jeg forstår godt dem, der blev skuffede. Der var mange af de nye numre fra 'Blonde', de er jo lidt stille, og det er ikke sikkert, alle kender dem så godt, siger han om sangene fra Oceans andet studiealbum, der udkom sidste år.

Blandt publikum længere væk fra scenen var der da også en del misfornøjede meldinger om festivalens hovednavn.

- På en skala fra ét til kedelig, er det her Frank Ocean, konstaterede en ung fyr tørt, mens han efterfølgende fandt det mere interessant at diskutere sommerferieplaner, studieretninger og hvad der skulle ske, når koncerten sluttede end at lytte til resten af koncerten.

Lav lyd

Kom man lidt væk fra scenen, var lydniveauet da heller ikke prangende.

Hvilket flere anmeldere også hæftede sig ved.

- Højst usædvanligt havde manden medbragt et surround-system, der dog ikke umiddelbart havde nogen effekt. Problemet var desuden, at der næppe var plads til mere end halvdelen af publikum inde i 'surround-arealet' på den massivt overfyldte plads, skriver Ekstra Bladets anmelder Thomas Treo og fortsætter:

- Lyden var så lav, at man kunne høre sidemandens mave knurre.

Han kalder koncerten en "parodi på en optræden" og kvitterer med én enkelt stjerne til den hætteklædte amerikaner.

For en god orden skyld er det dog værd at nævne, at Frank Ocean selv kort inde i koncerten bad om at få justeret lyden.

Det beherskede lydniveau bliver også nævnt af Gaffas anmelder Ole Rosenstand Svidt, der dog er anderledes begejstret og rundhåndet giver Frank Ocean fem stjerner.

- Der er givetvis en del Northside-gæster, som synes, at dette her har været for kedeligt, men for mig har det været dagens højdepunkt. Krævende, men givende, supermelodisk og stemningsfuldt, og ventetiden værd, skriver han.

Efter en times tid var stemnningen da også med den amerikanske stjerne, der høstede stort bifald og spredt fællessang til føromtalte "Pyramids" og "Thinkin’ About You".

Ventetiden værd

For Kirstine Benton, Emilie Bohsen, Josefine Møller og Anna Lauritsen var der i hvert fald ingen tvivl at spore.

Kirstine Benton, Emilie Bohsen, Josefine Møller og Anna Lauritsen var svært begejstrede for fredagens hovednavn på Northside. Foto: Frederik Højfeldt Nielsen

Veninderne fra Holstebro havde ventet på idolet, siden Run The Jewels gik af ved en 19-tiden.

Frank Ocean var programsat til klokken 23.15, men gik på omkring 23.50.

- Da vi stod og ventede oppe foran, skubbede folk helt vildt, men da han så først gik på, holdt de helt op, fortæller 18-årige Kirstine Benton, der fik opbakning af veninderne.

- Det hele var bare så megafedt. Det er svært overhovedet at nævne nogen højdepunkter, for det hele var så godt, lyder det.

Elitært, men vidunderligt

Politikens anmelder Simon Lund roser også koncerten og mener, at Frank Ocean var fuldkommen vidunderlig og hypnotiserede Northside. Han giver koncerten fem stjerner, men tilføjer dog, at det var elitært og udfordrende.

Jyllands-Postens Peter Schollert er enig i, at fredag aftens hovednavn havde både stemmen og sangene med sig, men til gengæld havde problemer med at levere den store samlende festivaloplevelse. Anmelderen giver tre stjerner.

FacebookTwitter